Bijgewerkt: 31 mei 2020

Dierentehuis Amstelveen gaat voor duurzame groene energie

Nieuws -> Informatief

Bron: Dierentehuis Amstelveen
17-12-2012

Dierentehuis Amstelveen maakt sinds december 2012 gebruik van duurzame groene energie.  Daarvoor zijn er 40 zonnepanelen, een lucht-water-warmte pomp en een hotfill aansluiting voor de wasmachines in het Dierentehuis geïnstalleerd. Daarnaast zijn alle verwarmingsbuizen geïsoleerd. De werkzaamheden hebben 1,5 jaar in beslag genomen en zijn gefinancierd uit een donatie van € 30.000 van een bedrijf.

dierentehuis Amstelveen
(Foto Dierentehuis Amstelveen - 2012)

De zonnepanelen worden bevestigd bij het Dierentehuis Amstelveen


Voor de warmtevoorziening is een omgekeerde airconditionings apparaat geïnstalleerd. Deze concentreert de warmte van de buitenlucht en zet dit om in warm water en stuurt dit naar de al bestaande CV ketel, zodat deze dan niet hoeft aan te slaan. Hierdoor daalt het gasgebruik, wat netto veel stookkosten bespaart.

De wasmachines warmen voortaan het water op met behulp van de CV-ketel en de warmtepomp. Dit scheelt veel elektriciteit, zeker ook, omdat er al een zonneboiler in het asiel staat. Het bedrijf Mevaba heeft deze zonneboiler gerepareerd en tegen kostprijs alle verwarmingsbuizen in het plafond geïsoleerd.

Op het zuidelijke groene dak van de dierenverblijven zijn de afgelopen maanden 40 zonnepanelen van 230Wp (Wattpiek) geplaatst door de Zonnefabriek.  Hierdoor wordt een groot deel van de elektriciteit van het asiel door de zon opgewekt.  Dit levert in combinatie met de hotfill, warmtepomp en isolatie naar verwachting een besparing van meer dan 3000 euro per jaar op. Meer informatie: Dierentehuis AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.