Bijgewerkt: 24 januari 2021

Digitaal parkeren in Amstelveen heeft gevolgen voor de handhaving

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2014

Herbert Raat, wethouder Handhaving informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen

Geachte dames en heren,

In 2013 is de gemeente Amstelveen overgegaan tot invoering van betaald parkeren in diverse gebieden. Dit heeft ook gevolgen voor de handhaving. In deze brief informeren we u hier nader over.

Heden

Op dit moment heeft de gemeente Amstelveen een digitaliseringgraad parkeerrechten van 98%. Handhaving geschiedt dan ook semi-digitaal. Dat wil zeggen: door het scannen met een handterminal van de kentekens door fiscalisten van de afdeling Veiligheid, Kabinet en Handhaving team buitenruimte (VKH-B). Een aantal zaken is nog niet gedigitaliseerd. Dit zijn de ontheffingen en de patiënten vergunning voor medische zorg professionals (huisartsen, tandartsen e.d.) in betaald parkeergebieden. De verwachting is, dat beiden in het vierde kwartaal 2014 / eerste kwartaal 2015 ook gedigitaliseerd zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat (VVD), wethouder Handhaving


Toekomst

Zodra er 100% digitale parkeerrechten zijn, gaan we opnieuw kijken naar de wijze van handhaving. Rond het eerste kwartaal 2015 is in beeld welke andere handhavingsmethoden er in onze gemeente toepasbaar zijn en welke het meest efficiënt en klantvriendelijk is. Denk hierbij aan een scanauto, scanscooter, of verdere verbetering van de huidige handhavingsmethode.

Tevens geven we de komende periode ook opvolging aan parkeeritems uit het collegeakkoord. Mocht de uitvoering hiervan gevolgen hebben voor de handhaving dan informeren we u hier vanzelfsprekend nader over.

Met vriendelijke groet,

Namens burgemeester en wethouders, Herbert Raat, wethouder HandhavingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.