Bijgewerkt: 24 februari 2020

Digitale platform NPO Focus ontsluit archieven van de omroep

Nieuws -> Informatief

Bron: NTR
26-10-2016

Op donderdag 17 november 2016 wordt het nieuwe digitale platform NPO Focus gelanceerd. Het online platform NPO Focus geeft antwoord op vragen over Cultuur, Geschiedenis, Politiek, Economie en Wetenschap. Actuele verhalen met unieke video's uit 65 jaar publieke omroep. NPO Focus, weet meer.

NPO Focus is een innovatief online concept, dat is geïnitieerd door de NTR en dat zich richt op informeel leren voor volwassenen in Nederland. NPO Focus biedt op een luchtige en toegankelijke manier verdiepende inhoud en achtergrond bij de content van de NPO. Hoe? Door vragen op het gebied van Wetenschap, Cultuur, Geschiedenis, Politiek en Economie te beantwoorden en bij deze uitleg gebruik te maken van beeld- en geluidsmateriaal uit 65 jaar omroepgeschiedenis.Deze zogeheten vensters zullen een scala aan onderwerpen behandelen: van Hoe is Islamitische Staat ontstaan? Wie is de baas van Europa? en Hoe lang werken antibiotica nog? tot Wie is Paul Verhoeven? Hoe komen al die Pokémon in de echte wereld terecht? en Waarom is roken niet verboden?

Videocollectie. De antwoorden bestaan uit tekst, maar de videocollectie van de NPO vormt daarnaast de grondstof voor de vensters. Het kan daarbij gaan om individuele programma’s, maar ook om een combinatie van fragmenten van verschillende NPO-titels. In de praktijk blijft het meeste NPO-materiaal – na uitzending en een korte periode op Uitzending Gemist – op de plank liggen. Door (fragmenten uit) NPO-titels in samenhang met educatieve elementen online aan te bieden en vindbaar te maken krijgt dit materiaal een nieuw en blijvend leven. De NTR is een Nederlandse publieke omroep, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van NPS, Teleac en RVU. De naam van de omroep is een samenvoeging van de beginletters van zijn drie voorgangers, die sinds 1 september 2010 gezamenlijk als NTR uitzenden en per 1 januari 2011 officieel zijn ondergebracht in de Stichting NTR.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.