Bijgewerkt: 13 augustus 2020

Directie van Schiphol Group is teleurgesteld

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
09-12-2011

De Directie van Schiphol Group heeft kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State inzake het aanwijzingsbesluit voor Lelystad Airport. De directie is teleurgesteld over de uitspraak, omdat dit een gefaseerde ontwikkeling van Lelystad Airport op korte termijn onmogelijk maakt.

aviodrome Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het nagebouwde stationsgebouw van Schiphol uit 1928 in het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. Naast het museum ligt het terrein van Lelystad Airport met twee startbanen. Schiphol had grote plannen om van Lelystad Airport een belangrijke regionale luchthaven te maken. De start- en landingsbaan zou verlengd worden naar 2100 meter, zodat ook grotere vliegtuigen konden landen en opstijgen


Schiphol Group heeft afspraken met belanghebbende partijen over de ontwikkeling van Lelystad Airport. Door deze uitspraak loopt de invulling van deze afspraken mogelijk vertraging op. Deze afspraken behelzen onder andere baanverlenging met als voorwaarde voor Schiphol, dat de aan- en uitvliegroutes voor groot handelsverkeer inpasbaar zijn in die van Schiphol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.