Bijgewerkt: 4 april 2020

Diwali festival 2012 in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
23-10-2012

De 4de editie van het Diwali festival op zaterdag 3 november 2012 op het Stadsplein van Amstelveen wordt gehouden.

Na het grote succes van de vorige jaren organiseert amsterdam inbusiness in samenwerking met KPMG en de Indiase gemeenschap, op zaterdag 3 november 2012 alweer de vierde editie van het India Diwali festival. Het Diwalifeest is het belangrijkste feest in India. Dit kleurrijke Indiase culturele evenement vindt plaats op het Stadsplein in Amstelveen.

Diwali, ook wel “lichtjesfeest” genoemd, is voor Indiërs één van de belangrijkste jaarlijkse feesten. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya’s genaamd - aangestoken. De lichtjes symboliseren de overwinning van het goede over het kwade. 

Een grote festivaltent op het Stadsplein vormt 3 november de omgeving voor een kleurrijk Indiaas feestterrein, waar jong en oud vanaf 12 tot 17 uur kunnen genieten van een breed en afwisselend programma. Er zijn talrijke kraampjes aanwezig waar heerlijke gerechten, sieraden en andere producten te koop zijn.

De Madame Dance School, Ind!kala Dance Company & Surili van Dijk en de Madhoerie Dance Company verzorgen spectaculaire dansoptredens; de Indian Idol Finalist Naushad Ali Kawa, Balli Kalsi & Bhangra Group, Henriette van Staal & Shamla Nandoe en DJ Don zorgen voor de muzikale hoogtepunten.

Om 19.00 uur wordt het festival afgesloten met een bijzondere vuurwerkshow.

Het 3de Diwali festival in Amstelveen in 2011

Het festival biedt ook dit jaar weer plaats voor twee bijzondere liefdadigheidsprojecten. Vanuit Amstelveen wordt door vrijwilligers het Indiase kinderproject ECO-TRUST geleid. Dit project is er op gericht kansarme Indiase meisjes en jongens met zorg en onderwijs te steunen om zo hun kansen in de Indiase maatschappij te vergroten. Het betreft hierbij zo'n 150 kinderen, die in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil (www.ecotrust.nl) wonen.

Een van de doelstellingen van de Johan Cruyff Foundation is het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren, niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Een goed voorbeeld hiervan is streven het eerste Cruyff Court in Mumbai, India te realiseren. Zodat ook kinderen in Mumbai de ruimte krijgen om te sporten, bewegen en leren in een veilige omgeving. (www.cruyff-foundation.org )

Indiase buren

Met het Diwali festival wil de organisatie de groeiende Indiase gemeenschap in de regio Amsterdam een warm welkom heten én de niet-Indiase bewoners kennis laten maken met de Indiase cultuur. Door de toename van het aantal Indiase bedrijven in de Amsterdamse regio, is het aantal Indiase kenniswerkers hier de afgelopen jaren meer dan verviervoudigd.

Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen, de Gemeente Amsterdam en diverse sponsoren, te weten KPMG, PWC, Tata Consultancy Services, Provincie Noord-Holland, Rabobank, Unibail Rodamco, KLM, Indian Expat Society, Bridging the Gap foundation, India Tourism en Hotel Atlas. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.diwalifestival.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.