Bijgewerkt: 21 januari 2021

Donkere Dagen Offensief 2016 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2016

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen heeft op maandag 8 februari 2016 een bezoek gebracht aan de 3000ste woning, die in het kader van het Donkere Dagen Offensief (DDO) werd bezocht. Het DDO is eind november 2015 gestart en gaat nog door tot half maart 2016. Het DDO bestaat uit verscherpt toezicht van politie en gemeente in de wijken en deur-aan-deur buurtvoorlichting over woninginbraakpreventie, inclusief het uitdelen van preventiemateriaal met preventietips. Medewerkers van het bedrijf International Security Agency (ISA) verzorgen de buurtvoorlichting. Zij kunnen zich op verzoek legitimeren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)


Burgemeester Mirjam van 't Veld en Hilco Kappert wijkagent van Groenelaan in gesprek met de bewoner van 30.000ste bezochte woning in verband met de jaarlijkse Donkeren Dagen Offensief


Burgemeester Van ’t Veld: “Het DDO is een project, dat ons helpt ons om het aantal inbraken laag te houden. We moeten samen blijven investeren om Amstelveen veilig te houden. Sinds de start van het project (november 2015) hebben al 150 mensen gebruik gemaakt van de subsidieregeling inbraakpreventie van de gemeente. Dat is een mooi resultaat. Ik hoop, dat er nog veel mensen volgen!”

De gemeente ondersteunt inwoners die zelf maatregelen treffen om hun woning beter te beveiligen met een subsidieregeling. Inwoners kunnen onder voorwaarden gebruik maken van deze regeling bij de aanschaf van inbraakwerende materialen die zijn goedgekeurd volgens het Politiekeurmerk veilig Wonen (PKVW). De omvang van de subsidieregeling is voor 2016 bepaald op € 30.000. Voor meer informatie, zie www.amstelveen.nl/veilig  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.