Bijgewerkt: 23 januari 2021

Doorbraak in het project Molenstaete in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2015

Na vele jaren wordt het verloederde pand aan de Amsterdamseweg 106 aangepakt. Een nieuwe koper heeft zich gemeld en gaat met project Molenstaete aan de slag. Molenstaete is een kenmerkend pand tegenover molen De Dikkert, een begrip in Amstelveen. 

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Amsterdamseweg 106 in Amstelveen


Tussen koper en verkoper zijn afspraken in de overdracht opgenomen om het project goed in te passen in de bestaande omgeving. Er is bezwaar gemaakt tegen het besluit tot intrekking van de vergunning door de gemeente eerder dit jaar. Omdat er nu wel sprake is van een concreet bouwvoornemen is dit bezwaar gegrond verklaard en blijft de oorspronkelijke omgevingsvergunning toch in stand. Naar verwachting wordt het pand begin december 2015 gesloopt. Daarna start de civieltechnische voorbereiding van het project. De projectontwikkelaar heeft aangegeven de bouwwerkzaamheden in april 2016 te starten, of zoveel eerder als de werkvoorbereiding en het winterweer dit toestaan.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving:’Voor de zomer trok de gemeente de omgevingsvergunning voor project Molenstaete in. Met het uitblijven van nieuwe bouwactiviteiten was het huidige verloederde pand een doorn in het oog van het college en buurtbewoners. Onder de noemer ‘Poorten van Amstelveen’ pakken we verregaand achterstallig onderhoud van panden aan de toegangswegen van Amstelveen. Zij moeten het visitekaartje van onze stad zijn’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.