Bijgewerkt: 3 juni 2020

Dorpspleinfestijn 2012 van RANA in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel
14-04-2012

Zondag 3 juni 2012

GOED DOEL + KUNST + KINDEREN + FEEST!

Door een aantal acties creatief aan elkaar te smeden, heeft Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) een leuk festijn ontwikkeld met als doel de kinderen van KDC NIFTERLAKE te ondersteunen. Mooie kunstwerken, verloting en veiling staan daarbij centraal. Zo ook het motto: “kinderen voor kinderen!”.

Op 2 en 3 juni 2012 wordt er door Kunstuitleen Amstelveen in Amstelveen de jaarlijkse Atelierroute georganiseerd. Dus stap op de fiets, in de auto, neem de bus. Breng uw familie mee en geniet van de creatieve rijkdom in Amstelveen want de slagzin: “Kunst moet, kunst doet ons goed” wordt hoog in het vaandel gedragen.

In heel Amstelveen ziet u posterborden, waarop u de route ziet. En de kunstenaars laten met posters of speciale wimpels zien waar u van harte welkom bent. In de Kunstuitleen op het Stadsplein vindt u de overzichtstentoonstelling van de Open Ateliers 2012. Handig om uw keuze te maken van ateliers die u vervolgens wilt bezoeken. En, ook goed om te weten, u kunt daar uiteraard ook kunst kopen. En direct meenemen!

dorpsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het Dorpsplein van Amstelveen


En dan het vernieuwde Dorpsplein in Amstelveen! Dat staat op zondag 3 juni helemaal in het teken van Kunst & Feest. Alle kinderen zijn welkom om te tekenen en te schilderen. Kinderen van basisschool Het Palet en Japanse kinderen van de International School zullen een Mazda beschilderen. Voor beide groepen is een auto beschikbaar. De Amstelveense Muziekschool zorgt voor gezellige muziek. Opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, vrienden. Echt iedereen is welkom op het Dorpspleinfestijn in Amstelveen.

Het Oude Dorp is een echt centrum geworden, waar veel kunst te zien is. In Museum Jan van der Togt is een speciale tentoonstelling: “Amstelveen Artists Love Japan”. En op de terrassen van diverse horecazaken kunt u goed toeven.

Vanaf 12.00 uur worden er op het dorpsplein door RANA leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden.

Muziek van de Big Band van de Muziekschool Amstelveen

Beschilderen van 2 auto’s (MAZDA)

Muziek van DJ Johan

Diverse SCHILDERmogelijkheden voor kinderen

Demonstraties van Aikikai Aikido

Ballen raden met een leuke prijs voor de winnaar!

Loterij met prachtige “ART”prijzen

Veiling van fraaie kunstwerken

De kunstwerken zijn door Amstelveense kunstenaars GRATIS gedoneerd. De netto opbrengst gaat naar het goede doel: Kinderdagcentrum NIFTERLAKE. De activiteiten hebben naast het thema Kinderen helpen de Kinderen van het KDC Nifterlake, ook een Japans tintje. Een weekend later wordt er namelijk op het Stadshart van Amstelveen een Japans Festival georganiseerd.

De Atelierroute wordt altijd als een leuk weekend ervaren. Als het weer goed is, fietsen vele bezoeker naar de deelnemende ateliers en wordt er niet zelden tussendoor een terrasje aangedaan. Om meer bezoekers aan te trekken, kan men een stempelkaart bij elke aan de Atelierroute deelnemende kunstenaar af laten stempelen. Met een volle stempelkaart (7 verschillende stempels) kan men tegen een geringe bijdrage, meedingen naar één van de 8 kunstwerken die als prijzen aan het einde van de dag op het Dorpsplein worden verloot.

Als om 17.00 uur de ateliers hun deuren sluiten, lokt RANA de bezoekers van de Atelierroute naar het dorpsplein middels een loterij en een spectaculaire veiling. Wethouder John Levie (Kunst & Cultuur) zal hierbij aanwezig zijn en zijn medewerking verlenen. Zo wordt KUNST aan een GOED DOEL gekoppeld en wordt de Atelierroute 2012 feestelijk afgesloten.

Kinderen helpen de kinderen van KDC NIFTERLAKE

KDC Nifterlake is een dagcentrum voor meervoudig, complex gehandicapte kinderen van 0 – 18 jaar. Deze (circa 62) kinderen hebben onder begeleiding van een teamarts en een revalidatiearts elk een eigen dagprogramma. Met behulp van o.a. fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en muziektherapie wordt hun fysieke ontwikkeling gestimuleerd.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen ze dat doen in een nieuw onderkomen aan de Hoeksewaard / Henegouwselaan, dat zomer 2012 klaar moet zijn. In het nieuwe gebouw zal het aantal groepen uitgebreid gaan worden tot (voorlopig) 10 groepen. Elke groep heeft continue 2 begeleiders (soms 3) nodig.

Het huidige gebouw is intensief gebruikt en dat zie je aan alle kanten. Lek geslagen ramen (condens) en verouderde materialen. Alle gangen staan vol met alle mogelijke soorten fietsjes. Elk kind heeft er 3 nodig: zit-, lig- en stafiets (ca € 5000). Het speelgoed dat ze gebruiken is van een speciaal merk: het goedkoopste kost ca € 300.

Rotary?

Rotary International is een organisatie van service clubs, bekend als Rotary Clubs verspreid over de hele wereld. Het verklaarde doel van de organisatie is het samenbrengen van zakelijke en professionele leiders om humanitaire hulp te bieden, aan te moedigen, hoge ethische normen in alle roepingen en helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld.

Het is een seculiere organisatie die openstaat voor alle personen, ongeacht ras, huidskleur, geloof, geslacht of politieke voorkeur. Er zijn 34.282 clubs en meer dan 1,2 miljoen leden wereldwijd. De leden van Rotary Clubs staan bekend als Rotarians. De leden meestal komen wekelijks voor ontbijt, lunch of diner, dat is een sociale gebeurtenis als een kans om werk te organiseren op hun service doelen.

RANA?

Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel (RANA) is de jongste van de drie Amstelveense Rotaryclubs en opgericht in 2004. De naam Nieuwer Amstel is de oudste naam van de gemeente en deze werd in 1964 veranderd in Amstelveen.

Service above Self

Het motto van Rotary, 'Service above Self', dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Een sterke onderlinge 'Fellowship' en de inzet voor zinvolle lokale en internationale projecten, de kenmerken van Rotary wereldwijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.