Bijgewerkt: 11 augustus 2020

Drawing her Story voor allochtone en Nederlandse vrouwen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting NIKA
06-02-2009

Drawing her Story, een cultureel integratieproject van Stichting NIKA Kunstprojecten waarbij Nederlandse en allochtone vrouwen samen hun levensverhalen tekenen en tentoonstellen, gaat op dinsdag 10 maart 2009 van start aan de IJsselmeerstraat 154 in Den Helder.

Drawing her Story heeft tot doel het bevorderen van de sociale cohesie op wijkniveau, maar wil ook de deelneemsters stimuleren tot actieve maatschappelijke participatie en integratie. Naast Den Helder is Drawing her Story dit jaar nog in vijf andere Noord-Hollandse gemeentes gestart.

In dit culturele integratieproject wordt er een intensieve kennismakingsmogelijkheid gecreëerd voor allochtone en autochtone buurtgenotes. Onder begeleiding van de tekendocent gaan de deelneemsters een samenwerking aan en geven in tekst en beeld uitdrukking aan hun verhalen en visies rondom onder meer het thema migratie. De deelneemsters vertellen elkaar hun levensverhaal en zetten dat op papier.

De deelneemsters aan de workshop organiseren na afloop van de tien tekenlessen een reizende tentoonstelling in hun buurt, waarop de tekeningen die tijdens de lessen ontstaan zijn getoond worden. Bij deze tentoonstelling wordt een discussie- en samenspraakmiddag georganiseerd, waar de vrouwen ook aan deelnemen.

Drawing her Story gaat vanaf maart 2009 van start in de gemeente Den Helder en is reeds gestart in Amsterdam, Haarlemmermeer, Amstelveen, Zaanstad en Bussum. Stichting NIKA Kunstprojecten werkt voor de uitvoering van Drawing her Story op lokaal niveau samen met welzijnsorganisaties, gemeentes en vrouwencentra.

De workshop in Den Helder start op dinsdag 10 maart 2009 en loopt door tot en met dinsdag 26 mei 2009. De lessen vinden plaats in de ochtenduren: 9:00-11:30 uur in het Internationaal Vrouwencentrum aan de IJsselmeerstraat 154 te Den Helder. Op 4 maart vinden hier proefworkshops plaats tussen 10:00 en 12:00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.