Bijgewerkt: 25 oktober 2024

Drie musici geven concert in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Kruiskerk Amstelveen
24-10-2024

Op zondag 3 november 2024 vanaf 12 uur zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen, een concert gegeven worden door drie musici. Leonard Trommel (cello), Wiebke Corßen (viool) en Henk Trommel (piano, orgel) spelen in verschillende combinaties werken van componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is tot eind november de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien. Deze gaat over componisten die in de oorlog vermoord werden, moesten onderduiken of in het verzet belandden. Hun werk klinkt in november vrijwel wekelijks in de Kruiskerk. Onbekend, verrassend en zeer de moeite waard!!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De Kruiskerk in Amstelveen in de zomer van 2023

Leonard Trommel (cello) en Wiebke Corßen (viool) zijn van oorsprong gespecialiseerd in barokmuziek, maar inmiddels ook zeer vertrouwd met moderne muziek. Zij wonen en werken beiden in Duitsland. Henk Trommel is de cantor-organist van de Kruiskerk, bekend daar om zijn prachtige improvisaties op piano en orgel en zijn brede beheersing van de orgelliteratuur. Ook als begeleider van solisten op de piano heeft hij zijn sporen verdiend.

In hun programma in de Kruiskerk spelen ze werk van Felix Mendelsohn, Günter Raphael, Pál Hermann, Henriëtte Bosmans en Leonard Cohen. In de nazitijd mocht de muziek van deze componisten – voor Cohen gold dit niet; hij was toen nog een kind -  niet worden uitgevoerd. Het drietal voert daarom hun programma uit onder de titel ‘Entartet und verfemt ’ (Ontaard en verstoten). Aanvang 12.00 uur. Na het concert kan de tentoonstelling worden bezocht. De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.