Bijgewerkt: 26 januari 2021

Drie verdachten aanaangehouden voor skimmen parkeerautomaten

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
24-08-2012

Amsterdam - De politie heeft donderdagochtend 23 augustus 2012 drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plaatsen van skimapparatuur op parkeerautomaten. Surveillerende agenten zagen op de parkeerplaats op de hoek van de Gustav Mahlerlaan en de De Boelelaan een auto, waarvan de bestuurder zich verdacht gedroeg.

Zij trokken het kenteken na en de auto bleek onverzekerd te zijn. Toen de agenten naar de bestuurder toegingen om hem hiervoor te bekeuren, reed hij met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging gaf de bestuurder zich gewonnen en zette de auto aan de kant van de weg. De identiteit van de inzittenden werd nagetrokken.

Toen bleek, dat één van hen op een eerder moment aangehouden was geweest voor het plaatsen van skimapparatuur, ging een aantal agenten direct naar de parkeerplaats om de parkeerautomaten te onderzoeken.

betaalautomaat Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2012)

Wat direct opvalt bij een betaalautomaat, waarbij geen opzetstuk geplaatst is, dat het bijna een centimeter naar binnen zit en dat het van staal is


Zij troffen skimapparatuur aan op twee automaten. De apparatuur is inmiddels verwijderd en de parkeerautomaten zijn weer in gebruik. De mannen zijn aangehouden en worden verhoord. Onderzoek zal moeten uitwijzen, of zij inderdaad betrokken waren bij het plaatsen van de skimapparatuur op deze plek.

Afgelopen dinsdag 21 augustus werd ook skimapparatuur aangetroffen op de A. J. Ernststraat. Ook deze apparatuur is verwijderd en in beslag genomen voor onderzoek. Het is nog onbekend, of er mensen slachtoffer zijn geworden van deze acties.

Het advies van de politie is om ook bij het intoetsen van de pincode deze altijd af te schermen.  Skimapparatuur is vaak onopvallend geplaatst, maar in bijgaand artikel wordt uitgelegd waar u op kunt letten om te voorkomen, dat u slachtoffer wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.