Bijgewerkt: 4 juni 2020

Eerste deelnemers volgen de anti alcoholcursus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemente Amstelveen
11-02-2011

Raadslid Henk Fokkink (OCA) spreekt de eerste deelnemers aan de alcoholcursus bemoedigend toe.

Op woensdagavond 9 februari 2011 volgden de eerste deelnemers de cursus Alcohol en Verkeer van de Brijder Verslavingszorg die de gemeente aanbiedt aan aankomende automobilisten. Met het certificaat van de cursus ontvangen de deelnemers een gratis rijbewijs, als ze binnen een jaar slagen voor hun rijexamen.

alcoholcursus Amstelveen
(Foto M.T. Claessen - 2011)

Initiatiefnemer Henk Fokkink, fractievoorzitter van OCA spreekt de deelnemers van de anti alcoholcursus toe


Raadslid Fokkink van OCA en wethouder Verkeer, de heer John Levie (BBA) spraken hun waardering uit voor het feit, dat de deelnemers zich verdiepen in het effect van alcoholgebruik op rijgedrag. Uiteraard wensen ze de deelnemers ook succes toe bij hun rijexamen, zodat ze hun certificaat straks als beloning kunnen ‘verzilveren’ met een gratis rijbewijs.

Het college van B en W geeft met de cursus Alcohol en verkeer voor aankomende automobilisten uitvoering aan de motie van de Ouderencombinatie (OCA) die is aangenomen in de raadsvergadering van 10 november 2010.

Doel van de motie van OCA was om de verkeersveiligheid te verhogen door aankomende automobilisten meer bewust te maken van de effecten van het gebruik van alcohol in het verkeer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.