Bijgewerkt: 30 mei 2020

Eerste kunstgrasvoetbalveld bij de Praam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-06-2008

Het wijkplatform Waardhuizen/Middenhoven heeft er samen met bewoners voor gezorgd dat deze wijk vanaf dinsdag 24 juni 2008 als eerste in Amstelveen beschikt over een kunstgrasvoetbalveld. De wijk wil graag dat jeugd, jong en oud, in de buurt goed kan spelen en sporten en stelde daarom een bedrag beschikbaar vanuit de Kwaliteitsimpulsgelden.

Tabak Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2008)

Wethouder Tabak op het kunstgrasvoetbalveld


Het voetbalveld op de speelplaats bij de Praam was in slechte conditie. Regelmatig opnieuw inzaaien bood geen structurele oplossing. Op initiatief van het wijkplatform is gezocht naar een oplossing. De gemeente wilde hier graag aan meewerken omdat zij het belangrijk vindt dat er op buurtniveau gespeeld en gesport kan worden.

Kunstgras was de beste oplossing. Het is veilig, goed bespeelbaar en maakt minder lawaai dan een geasfalteerd speelveld. Maar het is ook erg kostbaar. Vandaar dat het wijkplatform, na overleg met bewoners, besloot om het vanuit de kwaliteitsimpulsgelden te financieren. Om ervoor te zorgen dat er geen fietsers en brommers op het veld kunnen komen wordt er een geluidsarm hek om het veld geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.