Bijgewerkt: 26 mei 2020

Eerste steen uit 1922 teruggeplaatst in Bovenkerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Eigen Haard
16-12-2010

In de nieuwbouw van Bovenkerk-Oost is de eerste steen uit 1922 teruggeplaatst. De plaquette is tijdens de vernieuwing van Bovenkerk-Oost bewaard en hangt nu in het appartementencomplex aan de Vierlingsbeeklaan. Hiermee werd een oude belofte van woningstichting Eigen Haard aan fusiepartner St. Lodewijk ingelost.

Vroeger tijden

De eerste steen is een overblijfsel van de oude buurt Bovenkerk-Oost en herinnert aan vroeger tijden. Namelijk toen woningcorporaties als St. Urbanus (voorloper St. Lodewijk) zorgden voor goede huisvesting van arbeiders. En nu bij de vernieuwing van Bovenkerk-Oost zorgen woningbouwcorporaties weer voor goede huisvesting.

gevelsteen Amstelveen
(Foto Eigen Haard - 2010)

De eerste steen uit 1922


De tekst op de steen:

'Bouwvereniging St. Urbanus, Nieuwer-Amstel

De eerste steen is gelegd op den 4den mei 1922

A. Colijn Burgemeester van N. A.

P. J. Nieuwenhuis pr. Eere voorz.

Jac. Annes secretaris

J. Dekker penningmeester

C. Zaal bestuurslid

J. Bleschgraaf bestuurslid

gevelsteen Amstelveen
(Foto Eigen Haard - 2010)

De onthulling van de eerste steen: vlnr. Chretien Mommers, directeur Eigen Haard, wethouder Jan-Willem Groot van de gemeente Amstelveen en dhr. Van Damme oud vice-voorzitter van St. Lodewijk


Dorpse wijk in Amstelveen

Bovenkerk-Oost is een dorpse wijk in Amstelveen die vernieuwd wordt. Bovenkerk wordt een modern en kleinschalig woongebied met de karakteristieke kenmerken van het tuindorp. De architecten hebben traditionele woningen ontworpen met warme gevelstenen en mooie pannendaken.

Fase vier: 25 koopwoningen

Eigen Haard leverde in fase drie 23 sociale huurappartementen, 20 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen op. Deze woningen zijn allemaal verkocht en verhuurd. In fase vier realiseren we vijfentwintig koopwoningen die in 2011 opgeleverd worden. Voor meer informatie over de koopwoningen in fase vier kunt u terecht op de website www.bovenkerk.info .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.