Bijgewerkt: 23 september 2020

Eerste subsidie energiebesparende maatregel uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-03-2009

Gerard van Ruth en Clarien Uitzinger ontvingen onlangs uit handen van Jan-Willem Groot, wethouder milieu, een cheque t.w.v. 640 euro. Zij ontvingen het bedrag als subsidie voor het installeren van 32m² HR++ glas.

HR++ glas is één van de dertien energiebesparende maatregel die de gemeente subsidieert. Naast de goede isolerende eigenschappen van deze beglazing dat een lagere energierekening tot gevolg heeft, zorgt het ook voor minder tocht in huis en heeft het een hoge inbraakveiligheid.

Groot Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Clarien Uitzinger (lnr), Jan-Willem Groot, wethouder milieu en Gerard van Ruth met de cheque


Bewoners kunnen tot 31 augustus 2009 een bijdrage aanvragen als hun woning op een milieuvriendelijke manier aanpassen. Op deze manier wil de gemeente bijdragen aan het structureel reduceren van energiekosten van haar burgers.

Wethouder Groot: ‘De gemeente steunt inwoners financieel als zij investeren in energievriendelijke maatregelen. In eerste instantie stellen we hiervoor ruim

€ 39.000 beschikbaar. Hiervan is momenteel slechts een klein deel uitgegeven. Het college hoopt dan ook de komende maanden nog veel nieuwe subsidieaanvragen te ontvangen. Het kan echt een hele hoop schelen. Het heeft niet alleen financiële voordelen. U verlaagt ook uw energieverbruik en de CO2-uitstoot ’.

Energiebewuste inwoners kunnen op www.amstelveen.nl de voorwaarden vinden. Daarnaast kunnen zij bij de gemeente een folder aanvragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.