Bijgewerkt: 19 maart 2024

Eerste theeconcert in het Jagthuis weer in zicht

Nieuws -> Cultuur

Bron: Het Jagthuis Kamermuziek
19-09-2008

Met de fantastische tango-avond nog in het geheugen, kondigen we graag het volgende concert aan. Het Haags Strijktrio zal het eerste theeconcert in het nieuwe seizoen verzorgen. In 2006 richtten drie jonge musici het “The Hague String Trio” op. Den Haag is de stad waarmee alle drie de leden een muzikale binding hebben, en waar alle drie zich met hun uiteenlopende achtergronden na jaren van studie en werk in landen over de hele wereld hebben gevestigd.

Hun voorliefde voor kamermuziek en het omvangrijke repertoire voor strijktrio heeft de drie dames bij elkaar gebracht. Zij werpen zich niet alleen op de vertolking van beroemde trio’s van componisten als Mozart, Beethoven, Martinu, maar de verborgen, minder bekende van bijvoorbeeld Krasa of Klein worden met evenveel enthousiasme door The Hague String Trio gespeeld. Met dit repertoire heeft The Hague String Trio in zijn korte bestaan reeds een groot aantal memorabele optredens gehad in grote en kleine zalen in binnen- en buitenland. Justyna Briefjes – viool, Julia Dinerstein – altviool en Mriam Kirby – cello. In Het Jagthuis spelen zij trio’s van Hans Krasa en Leo Weiner en het duo voor viool en cello van Erwin Schulhoff.

Hague trio Amstelveen
(Foto Mary Bernard - 2007)

The Hague String Trio


Het concert door het Haags Strijk Trio vindt plaats op zondag 28 september 2008 en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl  of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur. Meer informatie op Het Jagthuis en The Hague String Trio

Volledig programma:

Hans Krása - Passacaglia & Fuga (1944 Ghetto Terezín)

Erwin Schulhoff - Duo voor Viool & Cello (1925)

Moderato

Zingaresca - Allegro giocoso Andantino

Moderato

Hans Krása - Tanec (1943 Ghetto Terezín)

Leo Weiner -  Strijktrio in g klein, Op. 6  (1908)

Allegro con brio

Vivace

Andantino

Allegro con fuoco



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.