Bijgewerkt: 26 februari 2020

Eerste wachttijdvoorspellers voor Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2009

Sinds enkele dagen is het kruispunt Oranjebaan / Camera Obscuralaan voorzien van wachttijdvoorspellers. Fietsers zien zo hoe lang ze nog moeten wachten voordat ze groen licht krijgen.

Koot Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

Hans Koot raadslid voor GroenLinks-Amstelveen met Joss Tabak wethouder mobiliteit voor de eerste wachttijdvoorspeller aan de Oranjebaan


Het geduld van de wachtende fietsers wordt hiermee minder op de proef gesteld. De verwachting is dat zij hierdoor minder door rood rijden waardoor de verkeersveiligheid verbetert.

De notitie Uitwerking werkzaamheden Nota Fiets van vorig jaar vormt de directe aanleiding voor de proef met wachttijdvoorspellers. Gekozen is voor twee kruispunten die onderdeel uitmaken van belangrijke fietsroutes in Amstelveen. In november plaatst de gemeente ook nog voorspellers op het kruispunt Beneluxbaan / Sportlaan.

Joss Tabak, wethouder verkeer: ‘Uit de proef moet blijken of fietsers minder door rood gaan rijden. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek en het beschikbare budget besluit het college of zij in de toekomst ook elders in de stad wachttijdvoorspellers plaatst’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.