Bijgewerkt: 17 april 2014

Eigentijdse Kersentuin in Griffioen Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Hans van der Gaarden
01-12-2011

Op dinsdag 13 december 2011 brengt het Arnhemse gezelschap Keesen&Co in Griffioen een eigentijdse versie van een van de klassiekers van Anton Tsjechov: De Kersentuin.

Met een cast van tien acteurs, die voor de helft bestaat uit jonge, net-afgestudeerde acteurs, laat het gezelschap met humor en zelfspot zien hoe mensen zich gedragen als ze hun dromen en zekerheden moeten opgeven.

Het drama in De Kersentuin is van het begin af aan duidelijk: Een rijke familie heeft schulden, hun prachtige landgoed met kersentuin moet worden verkocht. Een moderne zakenman heeft al een plan klaar: hij wil de bomen omhakken en er een park met zomerhuisjes van maken.

Alle tien personages proberen het leven in de hand te nemen. Allemaal hunkeren ze naar liefde. En allemaal blijken ze over een feilloos vermogen te beschikken op het juiste moment de verkeerde beslissing te nemen.

Kersentuin  Amstelveen
(Foto Ben van Duin - 2011)

Keesen&Co spelen 'De Kersentuin'


De opstandige “eeuwige student” wordt gespeeld door Rick Paul van Mulligen (o.a. bekend als Harm Jan uit de tv-serie A’dam E.V.A.). Over hem schrijft NRC: ‘Zijn rol van gesjeesde student vormt een van de hoogtepunten. Zijn verinnerlijkte tragiek brengt rust.’ De Kersentuin door Keesen&Cco: eigentijds en eigenzinnig.

Regie: Willibrord Keesen. Spel: Michiel Bijmans, Wim Bouwens, Dic van Duin, Astrid van Eck, Jan van Eijndthoven, Monique Kuijpers, Keja Kwestro, Rick Paul van Mulligen, Lowie van Oers en Ilke Paddenburg. Meer info: www.keesen-co.nl  Adres: Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106 1183 AM Amstelveen. Dinsdag 13 december 2011. Aanvang 20:30 uur. Reserveren: 020 – 598 5033 of via Griffioen. Kaarten: Student WO en HBO € 12,-. Middencategorie € 14,50 (medewerker VU of VUmc / Stadspas / Amstelveenpas / CJP), Overig € 17,-

De Kersentuin?

De Kersentuin (Вишнëвый сад of Vishnyovy = verdrietig in het Russisch) is het laatste toneelstuk van de Russische toneelschrijver Anton Tsjechov. Het ging op 17 januari 1904 in première in het Moskouse Kunsttheater, geregisseerd door Constantin Stanislavski. Tsjechov wilde het toneelstuk als een komedie opvoeren en het bevat inderdaad een aantal elementen van klucht, maar Stanislavski heeft op de leiding aangedrongen om het stuk als een tragedie te spelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.