Bijgewerkt: 21 januari 2021

Engelstalige Amstelveens Magazine voor toeristen en expats

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-11-2013

Amsterdam Marketing heeft in opdracht van de gemeente Amstelveen een Engelstalige Amstelveen Special gemaakt die als bijlage in het nieuwe A-mag wordt verspreid onder (internationale) toeristen en expats in de Metropool Regio Amsterdam. Dit A-mag komt in de plaats van het Time-Out Magazine.

De Amstelveen Special in het A-mag is onderdeel van de campagne om toeristen te stimuleren een bezoek te brengen aan de omliggende gemeenten. De afgelopen vier jaar hebben aangetoond, dat de gemeenten om Amsterdam heen inderdaad profiteren van de promotieactiviteiten.

Special Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Directeur Eduard Pieter Oud (r) van Amsterdam Marketing overhandigt het eerste exemplaar van de Amstelveen Special aan wethouder Jan-Willem Groot


Om de toeristen duidelijk te maken, wat hij/zij kan verwachten van de locaties buiten Amsterdam is er voor elk gebied een onderscheidend verhaal en identiteit gekozen. Voor Amstelveen worden het Cobra Museum, het Museum Jan van der Togt, het Oude Dorp, het Stadshart, de sportfaciliteiten en het vele groen met de heemparken en de omgeving van het gebied rond de Amstel gepromoot.

“Elke euro die wordt geïnvesteerd in promotie levert de Metropool meer dan 40 euro op”, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. In 2008 bracht 18% van de internationale bezoekers aan Amsterdam ook een bezoek aan de regio. Eind 2011 was dat al gestegen tot 23%. Een stijging van 27%. De economische bijdrage van de internationale bezoekers steeg in dezelfde periode van € 822 miljoen naar € 1180 miljoen.

Wethouder van Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA): “De gemeente Amstelveen doet graag mee aan promoties die meer toeristen naar de regio halen. Uit de cijfers blijkt, dat wij daar direct en indirect van profiteren. Bovendien willen wij met deze special ook onze Amstelveense expats informeren over alles wat er in en rond Amstelveen allemaal te doen is.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.