Bijgewerkt: 25 januari 2021

Erg dronken achter het stuur

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
02-06-2008

Een 49-jarige man uit Uithoorn is zaterdagmiddag (1 juni 2008) kort voor zes uur aangehouden omdat hij zijn auto onder invloed van alcohol had bestuurd. De man stond stil aan de kant van de weg waar een ambulance assistentie verleende omdat werd gedacht aan een medisch probleem.

De broeders constateerden echter dat er sprake was van overmatig alcoholgebruik waarna de man werd aangehouden door de politie. Op het politiebureau moest de bestuurder een ademanalyse ondergaan waar hij uitkwam op een promillage van 3,0. Dit is zes keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs is ingevorderd en de bestuurder krijgt een proces-verbaal.

µg/l omrekenen naar promillage

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Wie toch onder invloed de weg op gaat, kan rekenen op een bekeuring. Op deze bekeuring geeft de politie hoeveel er gedronken is in µg/l. Dat is een maateenheid die de hoeveelheid alcohol weergeeft: µg/l staat voor microgram per liter. Daarnaast wordt er bij alcohol vaak gesproken over promille.

Boetes Amstelveen
(© Boetes.nl - 2008)

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Wie toch onder invloed achter het stuur kruipt, krijgt te maken met hoge boetes. In de tabellen staan de tarieven en de sancties die opgelegd kunnen worden. Verkeersdeelname onder invloed van alcohol veroorzaakt alleen al in Nederland per jaar ongeveer 3000 ernstig gewonden en ruim 350 doden.


Lees verder over de boetes ivm alcoholmisbruik in het verkeer: Boetes.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.