Bijgewerkt: 28 februari 2020

Escape to Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / Time Out
03-10-2009

Op initiatief van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau heeft het Engelstalige magazine Time Out Amsterdam besloten, om vanaf oktober 2009 iedere twee maanden een bijlage op te nemen over de toeristische aantrekkelijkheid van een gemeente in de Metropoolregio Amsterdam.

Timeout Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De cover van de Amstelveense bijlage van het Time Out Amsterdam magazine, nummer 13 oktober 2009


Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het Cobra Museum


De keuze voor deze eerste bijlage is gevallen op Amstelveen. Op donderdag middag 1 oktober 2009 uur heeft Jan-Willem Groot, wethouder van de gemeente Amstelveen, het eerste exemplaar van de Amstelveen-gids in ontvangst genomen in het Cobra Museum in Amstelveen.

Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De Bosbaan in het Amsterdamse Bos


De titel van de bijlage is : 'Escape to Amstelveen' en het begint met de volgende tekst: “Just a short cycle ride to the south of Amsterdam, Amstelveen was for a long time considered a sleepy suburb of the capital, but in recent years has evolved into a bustling town in its own right.

The name 'Amstelveen' literally means 'peat land on the Amstel', the river that played a crucial role in connecting Amsterdam with the rest of the Netherlands. Wealthy merchants from Amsterdam built their country manors on the banks of this river.”

Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Geitje voeren


Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Bar-Restaurant Dixie


Time Out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: Lieke Fijen PR en Educatie van het Cobra Museum, Wendy van den Berg journaliste van het Amstelveens Nieuwsblad krijgen uitvoerige informatie van Eduard Pieter Oud, zakelijk directeur van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau over het Time Out Amsterdam magazine


Tijdens een korte bijeenkomst kreeg wethouder Groot het Time Out Magazine met de Amstelveense bijlage van Stefan G. M. Diender, Algemeen Directeur van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau overhandigd.

De heer Diender hield ook een toespraak, waarbij hij onder andere het volgende zei: “Als directeur van het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau ben ik ook zeer betrokken met de regionale economie en daarbinnen alles wat aan met toerisme en congressen en cultuur met elkaar delen in deze regio. Daar hebben wij een taak, maar ook groot belang in”.

Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Stefan G. M. Diender, algemeen directeur van het Amsterdam Toerisme en Congresbureau tijdens zijn toespraak


“En vandaar, dat wij een geruime tijd tussen de gemeentes Amsterdam en Amstelveen op allerlei vlakken naar samenwerkingsprojecten zoeken, zoals de City Marketing. Kortom de basis ligt er, maar het moet gevuld worden met producten, met diensten, waaruit uitdrukkelijk zichtbaar wordt, dat we langzamerhand naar een Metropool Amsterdam aan het groeien zijn. En als de bezoeker, over een jaar of tien op het moment, als hij op Schiphol landt, of waar dan ook in de regio binnenkomt, het gevoel heeft: wij zijn in de Metropool Amsterdam.”

Vervolgens zei de directeur: “En daar zitten pareltjes in en een van de pareltjes is in ieder geval Amstelveen met haar Cobra Museum. Daarom hebben wij denk ik een goede keuze gemaakt, door de samenwerking, die wij met Time Out een paar maanden geleden hebben opgestart, dat wij ook gelijk de regio erbij kunnen betrekken. Dit magazine is het bewijs, hoe het eruit kan zien”.

Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Todd Savage directeur van het Time Out magazine Amsterdam


Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jan-Willem Groot, wethouder economische zaken vertelt over de belangrijke aspecten van de Amstelveense bijlage in het magazine“Zoiets kun je alleen in een samenwerkingsverband doen en daarom zijn wij blij, dat we een professionele uitgever bereid hebben gevonden, om dit samen met ons te doen. Time Out wordt in vele grote wereldsteden uitgegeven, als toch het 'spraakmakende en meest informatieve culturele magazine' dat er is, waar de bezoeker heel snel kan zien, waar, wat gebeurt. Dus wij zijn in die richting den ik ook goed bezig, om vooral het cultuurproduct van deze regio en de steden Amsterdam en Amstelveen nadrukkelijk op de kaart te zetten.”

Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wethouder Groot, krijgt het magazine overhandigd


Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Todd Savage en Henk Schüller directeur van de VVV Hollands Midden luisteren naar de toespraken


Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jan-Willem Groot en Stefan G. M. Diender met het Time Out magazine en de bijlage: 'Escape to Amstelveen'


Tijdens de fotoshoot voor het schilderij van Constant, 'De Rode Vuist' kreeg wethouder Groot het oktober nummer van de Time Out Magazine met de Amstelveense bijlage met de titel: “Escape to Amstelveen” en hij zei de volgende:

“Het Time Out magazine is wereldwijd bekend en er wordt veel in gekeken en veel naar gezocht. Het is fantastisch, dat wij het in Amsterdam en de regio hebben. Ik vind het een echte pluim op onze samenwerking. Ik vind het ook een mooi concept, dat elke keer een andere gemeente de aandacht krijgt, die het verdient. Het is niet allen Amsterdam, maar veel meer dan dat. Het is mooi uitgevoerd en wij zijn er heel trots op!”

Todd Savage, directeur van Time Out Amsterdam was ook in het museum aanwezig en vertelde, dat de uitgeverij erg trots is op dit magazine, die als gids voor de bezoekers kan dienen in een prachtige stad als Amsterdam, maar ook voor de regio.

Escape to Amstelveen

Het volledig Engelstalige magazine met de bijlage “Escape to Amstelveen”is een fullcolor A5 formaat 15 pagina’s omvattende boekje, dat op een zeer beknopte, maar professionele wijze de lezers laat lezen over onder andere de architectuur, boerderijen, parken, cultuur en uitgaan in Amstelveen.

In categorie 'Kunst en architectuur' wordt het Cobra Museum, Museum Jan van der Togt, Schouwburg Amstelveen, Amsterdamse Bos, Cultuurcentrum Griffioen, Kunst+Co vermeld. In rubriek 'Eten' kunnen de lezers een paginagroot artikel over 'Dixie bar-restaurant' vinden, maar restaurant 'Aan de Poel', 'Alexandros', 'Buenos Aires', 'De Jonge Dikkert' en het Japanse restaurant  'Tanuki Izakaya' worden ook vermeld.

Time out Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: Todd Savage directeur van het Time Out magazine Amsterdam , wethouder Jan-Willem Groot, Els Ottenhof, adjunct directeur van het Cobra Museum en Stefan G. M. Diender algemeen directeur van het Amsterdam Toerisme en Congresbureau met het Time Out Amsterdam magazine


Op de volgende pagina’s wordt uitgebreid over het Amsterdamse Bos geschreven, maar ook over het Dachau Monument, vliegtuigspotters, de heemparken, de Poel, Groengebied Amstelland en het Amstelveens Poppentheater wordt ook niet vergeten. De laatste pagina van de Amstelveense bijlage gaat over shopping, dus hier staan onder andere boekwinkels, de Hema, tuincentrum Life & Garden, de Wereldwinkel, juwelier Pereboom, The English Hatter in Binnenhof, Groenhof optiek, Herba de Kruidentuin, Perry Sport.

Maar het is vreemd, dat juist de grootste winkels, zoals de Bijenkorf en V&D niet in de gids staan, laat staan de honderden overige zaken in Amstelveen. Het is dus geen volledige Amstelveen-gids, maar meer een hint aan de bezoekers van de hoofdstad, dat in de buurt ook een leuke stad is, makkelijk met de auto, tram, bus of op de fiets bereikbaar en de moeite waard om te bezoeken.

Het initiatief is goed en het resultaat is mooi. Nu nog afwachten dat de expats massaal naar Amstelveen afreizen met goed gevulde portemonnee, want dat is het doel van het magazine en de droom van de middenklasse in de gemeente: meer bezoekers naar de regio en de stad trekken.

Time Out?

Time Out is een uitgeverij, gevestigd in Londen, Engeland. Het beste product van het bedrijf is het Time Out magazine. De Time Out Group Limited voert het merendeel van haar activiteiten uit in Londen, New York en Parijs en sinds kort in Amsterdam.

De Time Out Group Limited heeft in de afgelopen 40 jaar reisgidsen voor vele steden gepubliceerd, zoals Abu Dhabi, Алматы (Almaty), Amsterdam, Bahrain, Barcelona, Barcelona Catalàn, Beijing, Berlin, Boston, Bucuresti (Bucharest), Buenos Aires, Chicago, Croatia, Dubai, Dublin, Edinburgh, Hong Kong, Israel, Istanbul, Kuala Lumpur, Las Vegas, Lisboa (Lisbon), London, Los Angeles, Madrid, Miami, Milan, Москвa (Moscow), Mumbai, New York, Nice, Paris, Prague, Rome, San Francisco, Singapore, Петербург (St Petersburg), Stockholm, Sydney,  תֵּל־אָבִיב (Tel Aviv), Toronto, Vancouver,Venice.

Er zijn ook gidsen over specifieke aspecten van steden zoals eten en drinken en de uitgeverij heeft een vergelijkbare online presentatie op de website: Time Out Worldwide

Prijs

Het magazine is niet gratis, het kost € 2.95Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.