Bijgewerkt: 30 mei 2020

Excuses B en W voor aanpak bosfeest

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
05-06-2008

Voorgeschiedenis:

Op 25 mei 2008 hebben de leden van de gemeenteraad: Hans Bulsing (VVD),Theo Houwink ten Cate (PvdA), Albert Maarse (GroenLinks), John Levie (BBA), Ben Jonker(CDA), Catharina de Leur, Jacqueline Koops-Scheele (CU) en Nora Tang (OCA) het college B en W van Amstelveen benaderd tot het houden van een extra vergadering inzake de vergunningverlening voor een muziekevenement in het Amsterdamse Bos op 14 juni 2008.

Wethouder Frans Hellendall heeft op donderdag 29 mei 2008 toegegeven dat de procedure rond de vergunningverlening voor het dansfeest in het Amsterdamse Bos 'niet fraai' is verlopen. Hij betuigde daar namens het college spijt voor tijdens een extra raadsvergadering over het bosfeest.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder financiën, cultuur en vergunningen Frans Hellendall tijdens de ingelaste extra vergadering


Het gaat om het dansfestival 'A day at the Park' met achtduizend bezoekers dat op 14 juni in het bos wordt gehouden . De procedure die gevolgd is om het feest mogelijk te maken, heeft veel onvrede gewekt in de gemeenteraad. De fracties voelden zich niet serieus genomen door het college en waren ontevreden over antwoorden die het had gegeven op vragen van VVD en BBA over de kwestie.

„Dit college lijdt aan een overdosis zelfgenoegzaamheid," stelde de PvdA donderdag tijdens de ingelaste vergadering. De kritiek betrof niet alleen de informatievoorziening aan de raad, maar ook de inperking van rechtsbescherming van inwoners. „De mogelijkheid tot inspraak die wordt geboden is een wassen neus. De conceptvergunning is ter elfder ure ter visie gelegd, zodat er nog maar een paar dagen over zijn tot het evenement plaatsvindt. Het college kan moeilijk anders dan na kennisname "van ingediende bezwaren een ongewijzigde vergunning afgeven," stelde GroenLinks.

van Bergen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Raadslid en vice-fractievoorzitter VVD-Amstelveen, Jochai van Bergen tijdens zijn betoog


Hellendall (VVD) kwam donderdag niet direct met zijn spijtbetuiging. Daar waren diverse schorsingen voor nodig. Opmerkelijk was dat de wethouder ook vanuit zijn eigen fractie stevige kritiek kreeg. „We zijn blij dat de wethouder namens het college diep door het stof is gegaan, maar dat had iets eerder gemogen," aldus Jochai van Bergen (VVD).

Volgens Hellendall heeft het college een inschattingsfout gemaakt. Eerder was er sprake geweest van een feest met 25 duizend bezoekers en zou aanleg van een noodbrug bij de Emmakade nodig zijn. De huidige aanvraag betreft minder bezoekers waardoor geen noodbrug nodig is. „We dachten daarmee dat de gevoeligheid van dit dossier verdwenen was, maar dat bleek niet zo te zijn."

In augustus is er weer een muziekfeest in het bos. Dan treedt DJ Armin van Buuren op. Of de gemeente hiervoor vergunning verleent, hangt af van de ervaringen met het komende feest.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.