Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Expositie van Ellen Stoeltie bij KunstLokaal SAKB

Nieuws -> Cultuur

Bron: KunstLokaal SAKB
22-10-2024

Van woensdag 30 oktober tot en met vrijdag 29 november 2024 zijn in KunstLokaal SAKB (Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen) portretten te zien van Ellen Stoeltie.

Ellen Stoeltie tekent en schildert al vanaf 2007 bij het Open Atelier modeltekenen van KunstLokaal SAKB. Ook heeft zij geruime tijd het Open Atelier op de maandagochtend mede geleid. Tijdens een Open Atelier kan iedereen die wil tegen betaling van een klein bedrag komen tekenen of schilderen. De leider zorgt voor een geschikt model.

Foto Amstelveen
(Bron Ellen Stoeltie - 2024)

Ellen Stoeltie: Zelfportret 60 x 30 cm, 2023

Ellen is altijd al in de ban geweest van portrettekenen. In de jaren ’80 volgde zij lessen van Maarten Krabbé. Ook heeft zij gewerkt naar model bij De Vak in Delft. ‘Het vastleggen van een impressie, beweging, sfeer, licht en kleur met een losse penseelvoering is elke keer een uitdaging’, aldus Ellen. ‘Kleuren mengen en direct op papier of doek brengen is mijn kracht, veelal in mauve zachte tinten’. En ze voegt eraan toe, dat haar fascinatie voor het menselijk lichaam mede is gevormd door haar passie voor de dans.

De portretten die nu tentoongesteld worden, zijn door de jaren heen gemaakt bij KunstLokaal SAKB. De gebruikte materialen zijn aquarel, acrylverf en houtskool. Soms in gemengde vorm. Zie voor openingstijden: sakb.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.