Bijgewerkt: 31 mei 2020

Extra geld voor leerlingenvervoer in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-04-2012

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen wil voor 2012 en 2013 extra geld beschikbaar stellen voor het leerlingenvervoer. Het huidige budget is onvoldoende en het college wil niet gaan voor minder kwaliteit. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad dit onderwerp in mei 2012.

De kosten van het leerlingenvervoer stijgen ieder jaar. Extra ritten, investering in winterbanden, extra schooldagen en gestegen kosten van het openbaar vervoer zijn hiervan de oorzaak.

winterbanden Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) naast een leerlingenbus van vervoerder Klomp in december 2011


Om niet steeds achteraf om extra geld te moeten vragen wil het college hiervoor op voorhand al extra geld reserveren. Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’De kwaliteit van het leerlingenvervoer is één van de speerpunten van dit college. Deze kwetsbare groep verdient onze aandacht. We willen de regels dan ook niet verscherpen. Volgens de laatste berekeningen hebben we jaarlijks € 820.000 nodig voor het leerlingenvervoer.

Om dit bedrag te kunnen reserveren vragen we de gemeenteraad om extra budget beschikbaar te stellen uit de algemene reserves. In 2012 gaat het om € 130.000 en in 2013 om € 180.000’.

In Amstelveen maken op dit moment 207 kinderen gebruik van het leerlingenvervoer. Het merendeel (161) maakt gebruik van de speciaal daarvoor ingezette busjes de overige leerlingen krijgen een vergoeding voor het openbaar vervoer, of een kilometervergoeding. 

Vanaf 2014 nieuwe wetgeving

Het college vraagt tot 2014 extra budget aan de gemeenteraad. Naar verwachting gaan de wetsvoorstellen ‘Passend Onderwijs’ en ‘Kwaliteit (voortgezet) onderwijs’ in vanaf schooljaar 2013-2014. Door deze wetswijziging verandert er waarschijnlijk het één en ander in het leerlingenvervoer, waardoor het benodigde budget nu nog moeilijk in te schatten is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.