Bijgewerkt: 27 januari 2021

Fake e-mails aan bedrijven en particulieren gestuurd

Nieuws -> Politie

Bron: KLPD
17-07-2012

'Diverse bedrijven ontvangen valse e-mails die ogenschijnlijk afkomstig zijn van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Het aanklikken van de link in de e-mail zal leiden tot het binnenhalen van schadelijke software waarmee uw PC op afstand uitgelezen en bestuurd kan worden. Negeer de e-mail en klik zeker niet op de link ‘controleer mijn systeem’.

Fake Amstelveen


Een screenshot van het bewuste fake e-mail bericht van de niet bestaande 'Crimeforce internet'


De e-mail met als onderwerp: ‘Politiebericht! Uw bedrijf is mogelijk aangevallen’ is al bij tientallen bedrijven binnengekomen. In de e-mail kondigt de afzender een grootschalig onderzoek aan in samenwerking met Securitas. Het bedrijf zou slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit.

De e-mail is echter niet afkomstig van het KLPD en ook niet van het beveiligingsbedrijf Securitas. Mocht een bedrijf schade hebben ondervonden van deze vorm van internetcriminaliteit, dan kan bij de politie aangifte worden gedaan. De ontvangst van deze valse e-mail hoeft niet (meer) bij de politie te worden gemeld' – aldus het KLPD.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.