Bijgewerkt: 19 januari 2021

Familiebedrijven zijn gezonder en gaan minder snel failliet

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
08-04-2013

Familiebedrijven zijn gezonder, gaan minder snel failliet en zijn innovatiever dan andere bedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van ING, MKB Nederland, Ernst & Young en de branchevereniging Familiebedrijven, dat minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) maandag 8 april 2013 tijdens de opening van de Week van de Ondernemer in Utrecht in ontvangst nam.

Familiebedrijven innovatiever dan andere bedrijven

'Het beeld dat familiebedrijven saaie en conservatieve bedrijven zijn, klopt niet,'aldus minister Kamp. 'Dankzij hun solide financiering kunnen ze tegen een stootje en zijn ze innovatiever dan andere bedrijven. Eigenschappen, die we in deze moeilijke economische tijden goed kunnen gebruiken.'

martinez Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De feestelijk versierde Chocolatier Martinez aan de Rembrandtweg 140 in Amstelveen op 13 februari 2009. Het Amstelveense familiebedrijf 'Martinez Chocolatier' is sinds 1952 actief in de chocoladebranche met veel succes


Week van de Ondernemer

Uit het onderzoek blijkt, dat negen op de tien familiebedrijven de winst, geheel of gedeeltelijk, weer terug laten vloeien naar het bedrijf. Dat maakt, dat familiebedrijven relatief veel kapitaal hebben voor vernieuwende producten en diensten. Ook investeren ze in andere bedrijven die kapitaal nodig hebben. Daarnaast zijn familiebedrijven gezonder dan andere bedrijven, omdat ze relatief veel eigen vermogen hebben.

De ‘Week van de Ondernemer’ vindt plaats van 8 tot en met 11 april 2013 in Utrecht. De week biedt ondernemers informatie over ondernemen aan de hand van drie thema’s: Ondernemend Financieren, Nederland Innoveert en Internationaal Ondernemen. Het ministerie van EZ levert een financiële bijdrage aan de organisatie van de week.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.