Bijgewerkt: 7 augustus 2020

Familielezing over de geschiedenis van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-07-2012

Familielezing (9-99 jaar)

Waar komt de naam 'Amstelveen' eigenlijk vandaan en wat gebeurde er met al dat veen? Wanneer kwamen de eerste bewoners en hoe ontwikkelde de bevolking zich door de eeuwen heen? In deze familielezing neemt Dr. Anneke Bulk, bestuurslid van de Vereniging Historisch Amstelveen, jong en oud mee op reis door de geschiedenis van Amstelveen.

Turftrappers Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Turftrappers


Mevrouw Bulk was consultatiebureau arts in Amstelveen en later verbonden aan het VU-MC. Zij woont haar hele leven al in Amstelveen. Mevrouw Bulk is enthousiast bestuurslid van de Vereniging Historisch Amstelveen en vertelt u en uw kind op deze middag de mooiste verhalen over de lokale geschiedenis.

Een greep uit de vragen, waar u tijdens deze familielezing antwoord op krijgt; waren de mensen arm, of rijk? Wat was er voor kinderen te doen? Hoe zat het met de gezondheidszorg en wat leerden de kinderen in vroeger tijden in Amstelveen op school? 

De lezing is zeer geschikt voor de hele familie, van 9-99 jaar. Zaterdag 7 juli, tijd: 15.00 – 16.30 uur, prijs: € 3,50. Pashouders: gratis. Wel even van tevoren reserveren. Kaarten zijn te bestellen in de bibliotheek of online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.