Bijgewerkt: 21 maart 2019

Familievoorstelling 'De Krijtkring' in Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
02-11-2018

Zondagmiddag 11 november 2018 is de familievoorstelling 'De Krijtkring' (10+) te zien bij Schouwburg Amstelveen. Liesbeth Coltof, de Grande Dame van het jeugdtheater, neemt met deze voorstelling afscheid van haar gezelschap De Toneelmakerij, maar zet voor ze gaat de zaal op zijn kop met knallend muziektheater. Bertolt Brechts meesterwerk 'De Kaukasische Krijtkring' (Der kaukasische Kreidekreis) wordt omgetoverd tot een familievoorstelling met de adem van een popconcert.

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in De Krijtkring (10+). Frédérique Spigt schreef speciaal voor deze voorstelling 15 nieuwe nummers. Zij heeft in het stuk de rol van zanger en verteller en loodst het publiek door een spannend verhaal waarin een oorlog ervoor zorgt dat een keukenmeid zich ontfermt over het kind van de gouverneur.Pers jubelt over De Krijtkring (10+): ‘Coltof laat Brecht weer sprankelen,’ aldus de Telegraaf ★★★★. ‘Afwisselend bloedserieus, tragikomisch en ronduit hilarisch,’ aldus Trouw ★★★★. ‘Ademloos blijf je het slingerende pad volgen, dat De krijtkring voor je uitstippelt,’ aldus NRC Handelsblad ★★★★.

Nog meer jeugd op zondag 11 november 2018. Rimpelsteeltje (6+), ook te zien op zondag 11 november, is een fantasierijk sprookje waarin veel vergeten wordt. Een oude mevrouw verliest langzaam haar grip op de realiteit. Ze verdwijnt in een zelfverzonnen wereld en neemt haar omgeving daarin mee. Dat kan onhandig en soms zelfs lastig zijn. Toch maakt ze er een mooi verhaal van.

Theateragenda: Woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 is de musical Evita te zien in de Grote Zaal. Donderdag 8 november staat Timon Krause met zijn show MINDGAMES in de Kleine Zaal. Het weekend wordt vrijdag 9 november ingeluid door cabaretier Ton Kas met KAKMAKER in de Grote Zaal en zanger Marcel de Groot met DOOR in de Kleine Zaal. Zaterdag 10 november 2018 is het tijd voor Paul de Munnik met zijn muzikaal cabaret Goed Jaar en Wim Daniëls met het theatercollege De wondere wereld van de taal. Dinsdag 13 november 2018 is het tijd om te swingen bij Favourites in Concert van René Froger. Johan Derksen Keeps The Blues Alive staat woensdag 14 november 2018 in de Grote Zaal en Ma (Hugo Borst) wordt in de Kleine Zaal gespeeld. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl .


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.