Bijgewerkt: 2 maart 2021

Feestelijke heropening fiets- en voetgangerstunnel

Nieuws -> Gemeente

Bron: GVB
20-08-2008

Donderdag 21 augustus 2008 om 15.00 uur openen Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, en Gertjan Kroon, algemeen directeur GVB, de gerenoveerde fiets- en voetgangerstunnel bij halte Amstelveen Centrum van lijn 51.

De tunnel biedt rechtstreeks toegang tot de halte Amstelveen Centrum van metrolijn 51, die Amstelveen met Amsterdam verbindt, en wordt veelvuldig gebruikt door bewoners en scholieren uit de nabije omgeving.

De afgelopen vier maanden is de tunnel compleet gerenoveerd en daarmee veiliger, schoner, lichter en mooier geworden. Aanleiding voor de renovatie was het door graffiti onherstelbaar beschadigde schilderwerk (kunst van Rolf Adel) op de wanden.

De graffiti, in combinatie met de verouderde verlichting, gaf veel gebruikers een onveilig gevoel. De wanden van de tunnel zijn nu betegeld met een eenvoudig schoon te houden mozaïek, ontworpen door Rolf Adel en zijn dochter Diana Adel. De kunstenaars Adel & Adel zijn bij de opening aanwezig.

De openingshandeling wordt verricht door Jan van Zanen en Gertjan Kroon.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.