Bijgewerkt: 17 januari 2021

Feestelijke opening van het vernieuwde Wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-11-2018

Op zaterdag 24 november 2018 werd Wijkcentrum Alleman feestelijk heropend. Ruim 100 vaste vrijwilligers kwamen kijken naar de resultaten van de verbouwing. De nieuwe inrichting ziet en mooi en fris uit met een open bar, lichte kleuren tafels en stoelen, prachtige kunstwerken aan de muren en veel planten in de openbare ruimte.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De ingang van het Wijkcentrum Alleman op 7 maart 2018


Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn en Willem Draaisma bestuurder van welzijnsorganisatie Participe, vrijwilligers en professionals van Participe Amstelland hebben op het feest geproost op de mooie toekomst van Alleman. De verbouwing is gerealiseerd door steun van de gemeente Amstelveen, Participe en door hen binnen gehaalde fondsen.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'Mensen komen hier graag. Het centrum biedt onder meer taallessen, sportklasjes, inloopvoorziening voor mensen die met dementie te maken hebben, schilderlessen, maaltijden, repair-café en het financiële café, een bibliotheek en ook de spreekuren van maatschappelijk werk, ouderenadviseur en opvoedondersteuner.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Willem Draaisma bestuurder van welzijnsorganisatie Participe en Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn in het midden met de vrijwilligers en professionals van Participe Amstelland in Wijkcentrum Alleman op 24 november 2018


Waar men in deze digitale tijd steeds meer via sociale media met elkaar in contact blijft, gaat het bij Alleman juist om de fysieke ontmoeting, oogcontact, praatje en aandacht voor elkaar en voor de wijk. Hier worden door bewoners en professionals initiatieven ontwikkeld om de wijk Bankras Kostverloren gezonder en sociaal sterker te maken. Wij hopen met z'n allen dat meer mensen uit de buurt het wijkcentrum zullen vinden en gebruiken, want buurtcentra hebben een belangrijke sociale functie.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.