Bijgewerkt: 23 januari 2021

Fietsroute tussen Gondel-Parlevinker-Punter wordt veiliger

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-01-2013

Het fietspad tussen de Gondel en de Punter is een doorgaande,  vrijliggende fietsroute waar veel fietsers overheen gaan. Ter hoogte van het winkelcentrum aan de Parlevinker gaat het fietspad tijdelijk over in een fietsstrook op de rijbaan. Dit leidt regelmatig tot onveilige situaties. De gemeente is van plan het ontbrekende stuk fietspad door te trekken en de fietsroute in zijn geheel te verbreden en opnieuw te asfalteren.  


Grotere kaart weergeven De Gondel en Parlevinker in Amstelveen

Wethouder verkeer John Levie (BBA): 'Een speerpunt van dit college is het verbeteren van de kwaliteit en de verkeersveiligheid van de hoofdfietsroutes in Amstelveen. We doen dat op het moment, dat de fietspaden aan onderhoud toe zijn. Dat was met de fietsroute Gondel-Punter het geval.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

John Levie (BBA) wethouder Verkeer en Ruimtelijke Ordening


Aangezien het fietspad onderdeel is van een regionale hoofdfietsroute, krijgen we een subsidie van de Stadsregio. Met de geplande aanpassingen ontstaat een doorlopende, brede, veilige fietsroute die aansluit op de vorig jaar opgeknapte fietsroute door Middenhoven. Door fietsroutes te verbeteren hopen wij het fietsen in Amstelveen aantrekkelijker te maken.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.