Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Fik Meijer brengt de oudheid tot leven in bibliotheek Stadsplein

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
25-03-2011

Middellandse Zee door Fik Meijer

Dinsdag 5 april 2011 brengt Fik Meijer de oudheid tot leven in bibliotheek Stadsplein. Met zijn meest recente (2010) boek 'De Middellandse Zee' als persoonlijke ervaring neemt hij u mee op een thematische reis langs dit gebied. Fik Meijer brengt op onnavolgbare wijze de klassieke oudheid tot leven.

Meijer  Amstelveen
(Foto Erik van 't Woud - 2011)

Fik Meijer, emeritus-hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam


De vrijwel geheel door land omsloten Middellandse Zee is de grootste binnenzee ter wereld. Van alle zeeën heeft zij ook de langste en interessantste geschiedenis en haar lof is het uitbundigst bezongen. Fik Meijer zag de Middellandse Zee voor het eerst toen hij negentien was. Hij leerde de Middellandse Zee kennen als duiker, zeiler, classicus/oudhistoricus en reisleider.

Meijer  Amstelveen
(Foto Erik van 't Woud - 2011)

De omslag van het boek boek 'De Middellandse Zee: een persoonlijke geschiedenis' - van Fik Meijer


Een verteller kan niet zwijgen, en zo iemand is Fik Meijer. Moderne problematiek behandelt hij aan de hand van parallellen tussen heden en verleden. Sociale kwesties waarvan wij denken dat ze bij de moderne maatschappij horen, bestonden ook al in de oudheid. Fik Meijer (1942) is emeritus-hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en de populairste classicus van Nederland.

Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, Dinsdag 5 april 2011 van 20.15 tot  22.00 uur. Prijs: € 11,50, Pashouders: € 9,- en in de voorverkoop: € 1,- korting. Voor meer informatie en online reserveren kijkt u op www.amstelland-bibliotheken.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.