Bijgewerkt: 28 mei 2020

Filosofe Van Brederode in bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
01-06-2016

Zomerverdieping: 'individualisme; omarmen of niet' - door Désanne van Brederode (1970). Zelden wordt het woord individualisme op neutrale toon uitgesproken: waar de één het prijst, sombert de ander erover. Maar wat betekent het, een individu te zijn? Maakt het gelukkig en vrij, of juist eenzaam? Leidt individualisme tot onverschilligheid voor het lot van anderen? Désanne van Brederode, schrijfster en filosofe, zal op woensdag 8 juni 2016 verschillende kanten van het begrip onder de loep nemen. ‘Van Brederode heeft een scherp oog voor modieuze flauwekul en weet precies de juiste toon te treffen om leeg, quasi-kunstzinnig, of zweverig gewauwel genadeloos onderuit te halen’, aldus Elsevier.

Foto Amstelveen
(Foto Levien Willemse - 2009)

Filosofe, schrijfster Désanne van Brederode


Van Brederode gaat er bij individualisme van uit, dat mensen nu net één ding gemeen hebben: hun wens om een vrij individu te worden, en door medemensen als individu te worden gezien. Meer nog dan als representant van een groep. Van Brederode schrijft romans en publicaties, stond meerdere malen op de Libris Longlist, won de Gerard Walschap Prijs en verzorgde enkele jaren een gesproken column voor het tv-programma Buitenhof.

Op woensdag 8 juni 2016 van 20.15 tot 22.00 uur kunt u haar Zomerverdieping bijwonen in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kaarten € 12,50, bibliotheekpashouders € 10,- en in de voorverkoop geldt een korting van € 1,-. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken, of online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.