Bijgewerkt: 13 augustus 2020

Flub kinderroute in Ziekenhuis Amstelland geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
30-10-2012

Op dinsdag 30 oktober 2012 heeft zanger Xander de Buisonjé, namens Stichting DaDa, de kinderroute in Ziekenhuis Amstelland geopend. Samen met kinderarts Nathalie Schrijver, de kunstenaar Raymond Hoogendorp en Hans Broertjes van de Raad van Bestuur onthulde hij vier schilderijen van de route. Gezamenlijk sneden ze vervolgens voor de aanwezige genodigden en kinderen de taarten aan.

flub Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2012)

Vlnr: Hans Broertjes, lid Raad van Bestuur van het Ziekenhuis Amstelland, dhr. André van Duivenbode ,voorzitter Stichting DaDa, Xander de Buisonjé met een klein patiëntje, Raymond Hoogendorp en Nathalie Schrijver kinderarts voor de zojuist onthulde Flub schilderijen


Hans Broertjes, lid van de Raad van Bestuur, heette iedereen welkom en schetste de historie van de route, die al in 2008 begon met een geschenk van de kunstenaar. Nu hebben Flub de Vis en zijn vriendjes uit Wonder boven Onderland definitief bezit genomen van alle ruimtes waar kinderen komen in het ziekenhuis. Een mooi en vrolijk herkenningspunt zowel in het ziekenhuis in Amstelveen als in de Waterlinie in Uithoorn.

flub Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2012)

Kunstenaar Raymond Hoogendorp en Xander de Buisonjé onthullen de figuren van de Flub-route


Door de financiële bijdrage van Stichting DaDa zijn 3D-figuren en schilderijen van Flub en zijn vriendjes door het hele ziekenhuis te zien. Stichting DaDa zamelt geld in voor projecten die het verblijf van een kind in het ziekenhuis aangenamer maken en die niet uit het reguliere (zorg)budget betaald kunnen worden.

En daar paste dit project uitstekend in, aldus de heer Van Duivenbode, voorzitter van de Stichting: 'Stichting DaDa steunt projecten die de kindvriendelijkheid en communicatie met kinderen in het ziekenhuis kunnen verbeteren. Dat zijn de twee sleutelwoorden van onze Stichting. De Flubroute zorgt in Ziekenhuis Amstelland voor herkenning en een stukje vrolijkheid voor de zieke kinderen.'

Nadat Xander de opening had verricht ging hij met de aanwezige kinderen en een waskar vol met cadeaus op pad over de afdelingen. Voor alle patiëntjes natuurlijk een klein feestje op zich. Het ziekenhuis had als extra verrassing een heel pallet speelgoed cadeau van Stichting DaDa gekregen.

Mark en Marjo Mommers, donateurs van Stichting DaDa, waren als schenkers ook aanwezig. Zij doen dit soort schenkingen vanuit hun familiebedrijf Mommers Schoonmaakservice. “Deze cadeaus komen altijd heel goed van pas”- aldus Hans Broertjes, “vooral de Spoedpost en de kinderdagverpleging kunnen kinderen daarmee onmiddellijk afleiden en troost bieden.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.