Bijgewerkt: 25 mei 2020

Fractie 'Gezellig Amstelveen' wint raadssimulatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2011

Donderdag 17 november 2011 kwamen ongeveer 40 eindexamenleerlingen van het VMBO (Amstelveen College) naar het raadhuis voor een les lokaal bestuur en een raadssimulatie.

De scholieren werden ontvangen door burgerlid Ferry van Groeningen (CDA), die hen vertelde over het Amstelveense gemeentebestuur. Wat doet een gemeente wel of niet? Wat doen de gemeenteraad, de burgemeester en het college van B en W? Vervolgens deed raadslid Patrick Adriaans (SP) een quiz met de leerlingen.

fractie Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

De fractie 'Gezellig Amstelveen' in de raadzaal


Komen er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen als het college van B en W valt? Hoe noem je een wijzigingsvoorstel van de gemeenteraad op een voorstel dat het college van B en W heeft gemaakt? Wie is de Amstelveense wethouder van onderwijs?

Daarna was het tijd voor het voorbereiden van de raadssimulatie. Dorien Mijksenaar (raadslid GroenLinks), Tim Lechner (raadslid VVD), Patrick Adriaans en Ferry van Groeningen gingen elk met een groepje leerlingen aan de slag. Elke groep vormde een fractie, bedacht een naam voor de fractie en maakte een plan voor de realisatie van een jongerenvoorziening in Amstelveen. Ook werd aandacht besteed aan het komende debat: welke argumenten heb je voor je plan, wat kunnen de andere fracties er tegenin brengen?

De raadssimulatie werd voorgezeten door Tim Lechner. De fracties presenteerden hun voorstellen voor een jeugdhonk, gratis openbaar vervoer en feesten in Amstelveen. De fracties stelden elkaar vragen over de voorstellen en gingen er met elkaar over in debat. Bij de stemming kreeg het voorstel van de fractie Gezellig Amstelveen om een feestweek te organiseren op het Stadsplein uiteindelijk de meeste stemmen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.