Bijgewerkt: 19 januari 2021

Fred de Graaf is de waarnemend burgemeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-12-2013

De Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland, de heer Johan Remkes heeft in overleg met de fractievoorzitters van de Amstelveense gemeenteraad op 17 december 2013 de heer Fred de Graaf benoemd tot waarnemend burgemeester.

De heer de Graaf is tot 1 januari 2014 waarnemend burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Sinds 2003 is hij lid van de Eerste Kamer. Hij is 63 jaar en lid van de VVD. Hij start zijn werkzaamheden in Amstelveen op 1 januari 2014.

de graaf Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Fred de Graaf (VVD) is de waarnemend burgemeester van Amstelveen geworden


Fred de Graaf

Godefridus Jan (Fred) de Graaf (Roosendaal, 28 februari 1950) is een politicus van de VVD. De Graaf studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na diverse banen bij ministeries werd hij in 1981 benoemd tot burgemeester van Leersum. Acht jaar later verruilde hij deze post voor het burgemeesterschap van de gemeente Vught. In 1999 werd hij burgemeester van Apeldoorn, als eerste VVD-burgemeester na vele burgemeesters van CDA-huize.

De Graaf kwam landelijk in het nieuws na de aanslag op Koninginnedag 2009, toen hij, als eerst verantwoordelijke voor de openbare orde in de gemeente Apeldoorn, verschillende persconferenties gaf over het verloop van de gebeurtenissen. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.