Bijgewerkt: 12 augustus 2020

Free Record Shop in- en verkoopt oude games

Nieuws -> Informatief

Bron: C&C Advertising
23-03-2011

Vanaf 23 maart 2011 starten de filialen van Free Record Shop met de inkoop en verkoop van tweedehands games. De vraag naar tweedehands materiaal neemt toe. “Voor ons is dit dan ook een gat in de markt”, aldus Arjen van den Berg, marketing manager bij Free Record Shop.

Iedereen kan nu zijn uitgespeelde consolegame bij Free Record Shop aanbieden, ongeacht platform (PSP, PS2, PS3, Xbox360, Nintendo Wii en Nintendo DS). In ruil krijg je er een mooi bedrag voor.

free record Amstelveen
(Bron Free Record Shop - 2011)Dat bedrag mag je omzetten in een Free Record Shop-waardebon, maar het is tevens mogelijk om gewoon contant geld in ruil te vragen. De waardebon zal wel steeds een derde meer waard zijn dan het contante alternatief. Hoeveel je juist in ruil krijgt, staat niet op voorhand vast en hangt onder andere af van de oorspronkelijke waarde van de game.

Arjen van den Berg, marketing manager bij Free Record Shop, legt uit waarom de entertainmentretailer startte met de in- en verkoop van second-hand-games. “Het is voor ons een gat in de markt en het pilot project maakte duidelijk, dat hier vraag naar was. Op deze manier onderscheiden we ons ook van onze concurrenten en breiden we zowel ons assortiment als onze doelgroep uit.”

Voordelen

Dit nieuwe initiatief biedt tal van voordelen. De klant kan zijn oude games, die hij toch niet meer speelt, kwijt en krijgt er nog iets waardevols voor in ruil. Personen die bij de release van een game niet zoveel geld wilden uitgeven, kunnen door dit principe het spel alsnog tegen een aantrekkelijke second-hand-prijs aanschaffen.

Wie bijvoorbeeld de eerste editie van Crysis en Crysis: Warhead nog in zijn kast heeft liggen, kan deze inruilen bij Free Record Shop en op die manier Crysis 2 tegen een lagere prijs aankopen. Zij die niet vertrouwd zijn met deze game, kunnen dan ook eerst de tweedehandsgames kopen en ermee kennismaken, alvorens over te gaan tot aankoop van de nieuwste titel.

Geslaagd pilot project

Free Record Shop ging voor de lancering van dit initiatief niet over een nacht ijs en testte dit principe eerder dit jaar al eens met een pilot project. “De resultaten in de eerste 40 winkels waren fantastisch en enthousiasmeerde ons enorm om dit platform naar alle winkels uit te breiden”, aldus Van den Berg.

Free Record Shop is overigens al een tijdje bekend met het principe van tweedehands verkoop. Na de economische crisis startte de entertainment retailer al met een soortgelijke, succesvolle actie, maar dan voor DVD's.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.