Bijgewerkt: 25 mei 2020

Frits Braam

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat
13-12-2010

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog

Dinsdag ben ik voor het eerst niet bij de vergadering van het college van B en W. Dan ga ik afscheid nemen van Frits Braam, mijn oom Frits. Het is wel raar, langzamerhand vallen mensen die je je hele leven kent weg.

Twee jaar geleden mijn vader Hans Raat en nu mijn oom. Ik ben 43 jaar en het hoort bij het leven, dat de oudere generatie wegvalt maar hard is het wel. Oom Frits en mijn vader zijn mijn voorbeelden, twee sterke mannen. Typisch producten van de wederopbouwgeneratie. Hard werken, geen flauwekul, op tijd genieten en zelfbewust je eigen koers bepalen, dat heb ik van ze geleerd. Als wethouder in Amstelveen heb ik er nog elke dag baat bij.

Frits Braam was eigenaar van de Meilink Groep in Borculo, een bedrijf, dat hij sinds 1946 heeft groot gemaakt. Grote klanten als Fokker, Stork en Werkspoor bestelden hun verpakkingen bij Meilink. Meer dan 200 man verdienden hun brood dankzij hem. Hij groeide op in een groot gezin en ze hadden het niet breed omdat zijn moeder weduwe was.

Met hard werken en een neus voor zaken heeft hij veel bereikt. Als jochie ging ik vaak mee naar de zaak en was vooral onder de indruk van zijn grote Amerikaanse auto. Later kwam de Bentley. Die auto stond de laatste twee jaar in de garage, omdat het steeds slechter ging met hem. De laatste keer dat hij achter het stuur zat was om afscheid te nemen van mijn vader.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.