Bijgewerkt: 3 augustus 2020

Gedeputeerde Bond in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-12-2011

Wethouder John Levie (BBA) en gedeputeerde Jaap Bond (CDA) laten zich bijpraten over ontwikkelingen met betrekking tot de Groene As op maandag 5 december 2011. De Groene AS verbindt grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude met elkaar.

De Groene AS moet een belangrijke schakel in de ecologische hoofdstructuur van Noord-Holland worden. De Groene AS kent 26 projecten en loopt in Amstelveen van Amsterdamse Bos via de Westwijk naar de Bovenkerkerpolder.

bond  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder John Levie (BBA) en gedeputeerde Jaap Bond (CDA) laten zich bijpraten over ontwikkelingen met betrekking tot de Groene As


Groene AS?

In 1995 werd besloten om de Groene AS, de ecologische verbinding tussen Amstelland en Spaarnwoude, te verwezenlijken. Diverse organisaties besloten halverwege de jaren negentig tot dit initiatief. Provincie Noord-Holland, de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, Hoogheemraadschappen Rijnland en Amstel, Gooi en Vecht en de Amsterdamse stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart namen deel in dit grootscheepse natuurproject.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.