Bijgewerkt: 31 mei 2020

Gedeputeerde Post op werkbezoek in de Zone A9 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-11-2009

Op vrijdag20 november 2009 bracht mevrouw Elisabeth Post (VVD), gedeputeerde Financiën, Wegen, Verkeer en Vervoer (inclusief Zeehavens) van de provincie Noord-Holland, een werkbezoek aan Amstelveen.

Elisabeth Post Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

Elisabeth Post (VVD), gedeputeerde met Remco Pols (PvdA), wethouder Ruimte, bouwen en wonen tijdens een rondreis in Amstelveen


Ze werd geïnformeerd over de stand van zaken rondom het project Zone A9. Mevrouw Post was onder de indruk van de ambities van de gemeente en staat open voor samenwerking om de gemeenschappelijke doelen op het gebied van wonen, openbaar vervoer en duurzaamheid te realiseren.

Tijdens het werkbezoek heeft mevrouw Post een toelichting gekregen op de uitgangspunten voor de gebiedsontwikkeling in de Zone A9, inclusief de toekomstige verkeersafwikkeling. De ondertunneling van de A9 biedt kansen om het openbaar vervoer in deze regio te verbeteren.

De gemeente heeft plannen om een hoogwaardig openbaar vervoersknooppunt te realiseren ten noorden van de A9 waar de Zuidtangent de Noord/Zuidlijn kruist. Dit knooppunt wordt het centrale overstappunt voor regionaal en lokaal OV en past in de gezamenlijke visie om de regionale openbaar vervoer assen in Amstelveen met elkaar te verbinden.

Naast de wethouder Pols, Ruimtelijke ordening en wonen, en wethouder Tabak, Mobiliteit, Verkeer en Vervoer, was ook een delegatie van de raadscommissie A9 aanwezig. Zij gaven aan dat de ondertunneling van de A9 voor Amstelveen een unieke kans is om de stad te helen en onderschreven het belang van goed openbaar vervoer van en naar Amstelveen.

Mevrouw Post: “De plannen voor de gebiedsontwikkeling in de zone A9 zijn ambitieus en ik ben onder de indruk dat er een sluitende business case is. De provincie gaat graag het gesprek aan over het invullen van samenwerking.”

Wethouder Pols: “In de Zone A9 komen lokale en regionale doelen op het gebied van bereikbaarheid, wonen en duurzaamheid samen. Het is een veelomvattend en langlopend project waarbij iedere vorm van ondersteuning welkom is.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.