Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Geen haast met meer winkelen op zondag

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Weekblad
26-02-2009

Wethouder Jan-Willem Groot (Economische Zaken) heeft geen haast met het invoeren van meer koopzondagen in het Stadshart. De fractie van de VVD had hierom gevraagd, omdat die vreest voor verzwakking van de positie van het Stadshart als concurrenten in met name Amsterdam op zondag vaker opengaan.

„Het huidige regime met achttien koopzondagen per jaar in het Stadshart functioneert op zich goed," zegt Groot. „Voor mij geldt ook de zondagsrust als een afweging. Je wilt af en toe ook rust in je stad en de bewoners van het Stadshart hebben laten horen daar een mening over te hebben. Maar ik ben niet doof voor ontwikkelingen om ons heen."

JW Groot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Drs. Jan-Willem Groot (CDA) wethouder economische zaken en werkgelegenheid


Pleidooien voor meer openstelling spelen vooral in Amsterdam-Zuidoost (Arenaboulevard) en Noord. „Maar je ziet in Noord ook dat kleine winkeliers naar de rechter stappen om meer openstelling op zondag tegen te houden," vervolgt Groot. „Ook in het Amstelveense Stadshart hebben we zelfstandige winkeliers voor wie een dag extra open een probleem kan zijn vanwege de personeelsbezetting of de energiekosten."

Groot is verder benieuwd naar wat het kabinet doet. Het regeerakkoord gaat uit van minder winkelen op zondag. „Al is dat niet wat ik voor Amstelveen voorsta," zegt Groot. De VVD heeft ook als argument de economische crisis. Groot: „Maar als we in deze tijd van economische recessie winkeltijden verruimen, moeten we die dan bij hoogconjunctuur weer inperken?

Voor mij is wat in de omgeving gebeurt meer bepalend dan de crisis. Een andere vraag is wat de effecten zijn op wijk-winkelcentra als het Stadshart op zondag vaker open is." Groot doet voorlopig geen voorstellen. „Ik neem de tijd om een verantwoorde beslissing te nemen. Er spelen veel belangen”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.