Bijgewerkt: 23 september 2020

Gemeente Amstelveen peilt gedrag en behoefte van jongeren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-12-2011

Medio januari 2012 ontvangen 5000 Amstelveense jongeren van 10 tot en met 23 jaar een brief met de vraag, mee te werken aan de 'Jongerenpeiling 2012'. Deze peiling gaat over verschillende onderwerpen, zoals sport, wonen, onderwijs, vrijetijdsbesteding, gezondheid en cultuur.

Doel is het verkrijgen van inzicht en kennis in de leefsituatie van jongeren en de kansen en bedreigingen die zich daarin voor (kunnen) doen. De gemeente gebruikt de informatie onder andere als input voor beleid.

scholieren Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Deze jongeren gaan waarschijnlijk ook meewerken aan de 'Jongerenpeiling 2012'


Deze vierjaarlijkse peiling is een aanvulling op het jongerenpanel van de gemeente Amstelveen. Daarnaast voeren het college van burgemeester en wethouders, jongerenwerkers en beleidsambtenaren regelmatig gesprekken met jongeren. De peiling geeft jongeren de kans hun stem te laten horen.

Omdat het college graag een uitkomst wil die kenmerkend is voor alle jongeren hoopt zij, dat zoveel mogelijk jongeren mee doen. Om deelname te stimuleren wordt een iPod touch, een iPod shuffle, bioscoop- en VVV cadeaubonnen verloot.

Aanmelden jongerenpanel

Amstelveense jongeren tussen de 10 en 23 jaar die vaker willen meepraten met de gemeente kunnen zich opgeven voor het digitale jongerenpanel! Jongeren die zich voor 1 januari 2012 aanmelden krijgen automatisch per e-mail een uitnodiging om mee te doen aan de Jongerenpeiling 2012. Zie www.amstelveen.nl/jongerenpanel voor meer informatie en aanmelden voor het digitale jongerenpanel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.