Bijgewerkt: 10 augustus 2020

Gemeente plant acht 'klimaatbosjes'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-03-2009

Medewerkers van de gemeente Amstelveen planten de komende weken acht klimaatbosjes. De bosjes bestaan uit drie walnotenbomen die in een driehoek staan geplaatst. De driehoek symboliseert individuele verantwoordelijkheid in de mondiale klimaatproblematiek.

Als eerste is de locatie Onderuit aan de beurt. Daarna plant de gemeente de ‘bosjes’ in willekeurige volgorde op:

Bovenkerkerweg/Zetterij, Bovenkerkerweg t.o. Shurgard, Hammarskjoldsingel/fietstunnel Beneluxbaan,

Legmeerdijk/Schweitzerlaan, Oranjebaan/Marathonlaan,

Onderuit/Van Heuven Goedhartlaan.

Tijdens boomplantdag, 18 maart 2009 plant de gemeente het laatste klimaatbosje op het groenstukje bij de Saskia van Uylenburgweg/Prof. J.H. Bavincklaan.

Klimaatbos  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dr. Rien Alink, raadslid voor D66 tijdens zijn eco-toespraak bij het 'klimaatbosje' aan de hoek Beneluxbaan / Poortwachter op 14 mei 2008


Met het planten van de bosjes wil de gemeente samen met het Klimaatverbond Nederland en DE LANDSCHAPPEN een symbolisch gebaar maken tegen de klimaatverandering. De gemeente heeft de ambitie om als stad in 2020 energieneutraal te zijn. Hiermee wil zij onder andere de CO2-uitstoot binnen Amstelveen terugdringen.

In 2008 plantte de gemeente ook al één klimaatbosje. De heer Alink (oud-wethouder) heeft de gemeente in totaal negen bosjes aangeboden. Hij had deze ontvangen van het Klimaatverbond Nederland omdat hij zich als bestuurslid van het Klimaatverbond destijds verdienstelijk heeft ingezet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.