Bijgewerkt: 28 mei 2020

Gemeentelijke belastingdiensten regio willen samenwerken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-04-2012

De colleges van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn willen vanaf 2013 de gemeentelijke belastingdiensten samenvoegen. Efficiency, continuïteit, kwaliteit en kostenreductie zijn hierbij het uitgangspunt. In april en mei 2012 nemen de gemeenteraden hier naar verwachting een besluit over.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


In de samenwerking treedt Amstelveen op als gastheer. De ongeveer twaalf medewerkers van de overige deelnemende gemeenten komen hier te werken. Als het proces volgens planning verloopt ontvangen inwoners de gemeentelijke belastingsaanslag van 2013 vanuit het samenwerkingsverband.

Achter de schermen

De samenwerking vindt vooral achter de schermen plaats. Inwoners merken er weinig van. De colleges bepalen zelf hun tarieven en inwoners krijgen, zoals gebruikelijk namens hun eigen gemeente de belastingaanslag.

Wethouder Herbert Raat (VVD), van financiën:’Amstelveen ziet het gastheerschap als een uitdaging. De verantwoordelijkheid die we op ons nemen vergt extra inzet van de ambtelijke organisatie.

Dit weegt echter niet op tegen de voordelen. Naast de verhoging van de robuustheid en continuïteit wordt ook de kwaliteit van de uitvoering vergroot en gestreefd naar kostenreductie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.