Bijgewerkt: 25 mei 2020

Gesprek met de raadsleden: 'Praat met de Raad'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-11-2009

Donderdag 26 november 2009 is er tussen 20.00 en 21.00 uur een bijeenkomst in het raadhuis, waar inwoners van Amstelveen in gesprek kunnen met raadsleden. Onderwerp van gesprek zijn onder meer de bezuinigingen en de uitkomsten van de recente Stadspeiling. Praat met de Raad kent drie onderdelen: Speakers’ Corner, Raad vraagt raad en Meet & Greet.

Praat met raad Amstelveen
(Gem. Amstelveen / Amstelveenweb - 2009)

Het 'Praat met de raad' logo


Speakers’ Corner

In de Speakers’ Corner kunnen sprekers hun mening verkondigen. De Speakers’ Corner is voor mensen die iets te vertellen hebben. Ieder onderwerp is daarbij mogelijk. Iedere spreker krijgt vijf minuten de tijd om zijn of haar verhaal te doen, waarna raadsleden en andere aanwezigen vragen kunnen stellen. Hierbij geldt, dat raadsleden geen technische vragen zullen beantwoorden en zeer terughoudend zullen zijn over onderwerpen waar nog een inspraak- of participatieproject voor loopt. De mensen die hun verhaal willen doen, kunnen zich melden bij de informatiedesk.

Raad vraagt raad

Bij de raadsleden leven regelmatig kwesties of vragen, die zij graag zouden willen voorleggen aan Amstelveners. De raad heeft in de vergadering van 11 november 2009 gesproken over bezuinigingen en wil graag horen waar de inwoners van Amstelveen wel of niet op zouden bezuinigen. Deze vragen hangen tijdens ‘Praat met de Raad’ op borden. De bezoekers kunnen daar hun antwoorden geven, suggesties toevoegen en hierover in gesprek gaan met de aanwezige raadsleden.

In de recente Stadspeiling blijkt dat Amstelveners ontevreden zijn over bijvoorbeeld de speelmogelijkheden voor jongeren, het te harde rijden en de hoogte van de gemeentelijke belastingen. En tevreden over onder andere de centrale ligging en de goede bereikbaarheid van Amstelveen. De raadsleden willen weten in hoeverre de bezoekers van Praat met de Raad zich in die uitkomsten herkennen en wat zij zouden willen verbeteren in Amstelveen.

Meet & Greet

Iedereen die niet op de zeepkist wil staan, maar wel van gedachten wil wisselen met de raadsleden, is van harte welkom. Tijdens de Praat met de Raad is er volop gelegenheid om vrijblijvend met de raadsleden in gesprek te gaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.