Bijgewerkt: 21 november 2024

Google laat drie nieuwe onderzeese kabels leggen voor betere netwerk

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Blog
16-01-2018

Bij Google hebben ze in drie jaar tijd $ 30 miljard besteed aan het verbeteren van hun infrastructuur en ze zijn nog niet klaar. Van datacenters tot onderzeese kabels, Google is toegewijd aan het verbinden van de wereld en het bedienen van hun Cloud-klanten, en vandaag zijn ze opgewonden om aan te kondigen, dat ze drie nieuwe onderzeese kabels, en vijf nieuwe regio’s toevoegen – meldt Benjamin Treynor Sloss Vice president Engineering van Google op de site van Google Blog.

In het eerste kwartaal van 2018 opent Google in regio's van Nederland en Montreal, gevolgd door Los Angeles, Finland en Hong Kong. Vervolgens zullen ze in 2019 drie onderzeese kabels in opdracht geven: Curie, een privékabel die Chili met Los Angeles verbindt; Havfrue, een consortiumkabel die de VS met Denemarken en Ierland verbindt; en het Hong Kong-Guam kabelsysteem (HK-G), een consortiumkabel die belangrijke onderzeese communicatieknooppunten in Azië met elkaar verbindt. 

Samen zorgen deze investeringen voor een verdere verbetering van hun netwerk -'s werelds grootste netwerk - dat in sommige gevallen 25% van het wereldwijde internetverkeer levert. Bedrijven, zoals PayPal maken gebruik van het netwerk en infrastructuur van Google om hun bedrijven effectief te laten draaien.

Foto Amstelveen
(Bron Google - 2018)

Het diagram toont drie nieuwe investeringen in onderzeese kabels van Google, waarmee de capaciteit wordt uitgebreid naar Chili, Azië-Pacific en over de Atlantische Oceaan


De investering in de Curie-kabel (naar bekend als Marie Curie-wetenschapper) maakt deel uit van de voortdurende inzet om de wereldwijde infrastructuur te verbeteren. In 2008 was Google het eerste technische bedrijf dat als onderdeel van een consortium investeerde in een onderzeese kabel. Met Curie worden ze de eerste grote niet-telecomonderneming die een privé intercontinentale kabel bouwt.

Door gebruik te maken van hun eigen onderzeese kabel helpt Google de wereldwijde connectiviteit te verbeteren en tegelijkertijd waarde te bieden aan de klanten. Het zelf bezitten van de kabel heeft een aantal duidelijke voordelen. Omdat Google het ontwerp- en bouwproces beheert, kunnen ze de technische specificaties van de kabel volledig definiëren, de installatie stroomlijnen en de service sneller aan gebruikers en klanten leveren. Als de kabel eenmaal is geïnstalleerd, kunnen ze ook routebeslissingen nemen die de latentie en beschikbaarheid optimaliseren. Curie wordt de eerste onderzeese kabel die in bijna 20 jaar tijd in Chili landt. Curie zal de grootste Chileense datapijp zijn. Het zal Google-gebruikers en klanten in heel Latijns-Amerika van dienst zijn.

Om de capaciteit en veerkracht van de Noord-Atlantische systemen te vergroten, bouwt Google samen met Facebook, Aqua Comms en Bulk Infrastructure een rechtstreeks onderzees kabelsysteem, dat de VS verbindt met Denemarken en Ierland. Deze kabel, genaamd Havfrue (Deens voor 'zeemeermin'), wordt gebouwd door TE SubCom en zal naar verwachting eind 2019 online komen. De maritiem routebeschrijving, waarbij de leverancier de specifieke route bepaalt die de kabel zal nemen, is al in gang gezet.

In de Pacific werkt Google samen met RTI-C en NEC aan het kabelsysteem Hong Kong-Guam. Samen met Indigo en andere bestaande onderzeese systemen creëert deze kabel meerdere schaalbare, diverse wegen naar Australië, waardoor onze veerkracht in de Stille Oceaan toeneemt. Als gevolg hiervan zullen klanten te maken krijgen met verbeterde capaciteit en latency (vertraging in de dataoverdracht) van Australië naar grote hubs in Azië. Het zal ook de netwerkcapaciteit van Google in de nieuwe regio Hongkong vergroten.

Google heeft directe investeringen in 11 kabels, inclusief kabels die gepland of in aanbouw zijn. De drie in geel gemarkeerde kabels worden aangekondigd in deze blog post. (In aanvulling op deze 11 kabels waar Google direct eigenaar is, verhuren ze ook capaciteit op tal van extra onderzeese kabels. Deze nieuwe investeringen breiden het bestaande cloudnetwerk uit.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.