Bijgewerkt: 28 januari 2021

Gratis deurkierstandhouder geplaatst in woning in Keizer Karelpark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-01-2013

Burgemeester Jan van Zanen en Jan van den Berg Jeths, vice voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Eigen Haard, hebben op 16 januari 2013 de eerste gratis deurkierstandhouder aangebracht in het kader van een nieuwe actie. Ook de directeur van scholengemeenschap Panta Rhei, de heer Bert de Weerd, was aanwezig, aangezien leerlingen van zijn school deelnemen aan de actie.

Huurders van Eigen Haard in de wijk Keizer Karelpark zijn huis-aan-huis benaderd om zich aan te melden voor de plaatsing van een gratis deurkierstandhouder. Zo’n 900 bewoners hebben zich hiervoor aangemeld. In de komende weken gaan medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Zone3 samen met leerlingen van scholengemeenschap Panta Rhei de overige deurkierstandhouders plaatsen.

deurkierstandhouder Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Leerlingen van Panta Rhei bevestigen een gratis deurkierstandhouder in een woning in het Keizer Karelpark onder toezicht van burgemeester Jan van Zanen en Jan van den Berg Jeths van woningcorporatie Eigen Haard en de bewoonster van de woning


Bestuurder Jan van den Berg Jeths: “De gemeente Amstelveen en Eigen Haard werken nauw samen om inwoners van het Keizer Karelpark in Amstelveen bewuster en weerbaarder te maken tegen inbraak(pogingen) en indringers. Hier zijn afspraken over gemaakt in het convenant Keizer Karelpark dat Eigen Haard en de Gemeente Amstelveen in juni 2009 hebben gesloten. Deze actie sluit bovendien aan bij de inzet van Eigen Haard en de Gemeente Amstelveen voor leefbare en veilige woonomgevingen.”

Burgemeester Jan van Zanen: “Het is een prettig idee, dat veel bewoners de mogelijkheid hebben aangegrepen om hun huis te beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Een mooie actie in de strijd tegen criminaliteit en woninginbraken in Amstelveen.”

Directeur Bert de Weerd: “Panta Rhei wil als school graag midden in de samenleving staan. Daarnaast is het van belang, dat leerlingen praktijkgericht leren. Wij zijn blij met deze samenwerking. Eigen Haard heeft ons ook al eerder gesteund met de inrichting van ons techniekplein.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.