Bijgewerkt: 23 januari 2021

Gratis programma Succesvol Netwerken voor ondernemers gestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-11-2013

Onder toeziend oog van een groot aantal startende ondernemers hebben wethouders Jan-Willem Groot (Amstelveen) en Ad Verburg (Aalsmeer) donderdag 14 november 2013 in ondernemerscentrum Nest (Kronenburg) het startschot gegeven voor het programma Succesvol Netwerken voor ondernemers. Dit programma faciliteert startende ondernemers in het ondernemerschap door individuele coaching, masterclasses en netwerken gedurende drie maanden.

Het programma, dat kosteloos wordt aangeboden door de gemeentes Aalsmeer en Amstelveen, biedt plaats aan 20 starters. In de afgelopen weken hebben zich al bijna 40 belangstellenden aangemeld. Voorjaar 2014 gaat er een tweede programma Succesvol Netwerken voor ondernemers van start.

zaai Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken van Amstelveen, spreekt de meer dan 100 aanwezige startende ondernemers toe in het ondernemerscentrum Nest


Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) sprak de ondernemers toe: “Wij zijn blij met het grote aantal aanmeldingen. Zeker voor startende ondernemers is het van groot belang, dat ze in korte tijd een netwerk opbouwen en goed begeleid worden. Dankzij dit programma Succesvol Netwerken vergroten jullie je kansen.

Niet alleen word je hier intensief gecoacht, je ontmoet hier andere ondernemers die er ook alles aan doen om hun dromen waar te maken. Je leert van elkaar. Je kunt elkaar helpen. En vaak blijft het niet bij ervaringen uitwisselen, maar worden er later zaken gedaan. De gemeenten Aalsmeer en Amstelveen hebben voor dit programma dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van het Amsterdam Center for Entreneurship.”

Wethouder Economische Zaken Aalsmeer Ad Verburg (CDA) hield de aanwezigen voor: “Veel bedrijven, nú groot, beroemd en succesvol, zijn ooit in een recessie gestart. Denk aan Bill Gates met Microsoft, TomTom, en McDonald’s. De oprichters daarvan begonnen in de grote depressie van de vorige eeuw met een hotdog restaurant. Ze profiteerden volop van de periode van groei die altijd volgt na een mindere tijd.

Wie weet, spreken we over een aantal jaren ook vol trots over één van u. ‘Die heb ik ooit nog ontmoet toen hij pas begonnen was, tijdens Zaai, 14 november 2013, en nu staat hij ergens bovenaan in de Quote 500.’ zeggen we dan.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.