Bijgewerkt: 22 januari 2021

Gratis uitgifte van Sedum dakbedekking bij Stadstuinen Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-09-2014

Maak een mooi groen dak op uw schuur of verfraai uw tuin met Sedum! Op woensdag 10 september 2014 van 16.00 – 19.00 uur kunt u gratis Sedum matten afhalen aan de Van Heuven Goedhartlaan tegenover de Stadstuinen. Op dit braakliggende terrein ligt tijdelijk een mat van Sedum, of vetkruid. In plaats van de mat af te voeren voor de start van nieuwbouw geeft de gemeente Amstelveners de kans het Sedum her te gebruiken.

Peter Bot wethouder Duurzaamheid: “In het Stadshart is een ‘groen dak’ van Sedum aangelegd op het overgebleven souterrain van het voormalige gas- en watergebouw langs de Van Heuven Goedhartlaan, tegenover de Stadstuinen. Vanwege de nieuwbouw moet de daktuin van Sedum worden opgeruimd. Sedum is een bodembedekkend vetkruid, dat makkelijk hergebruikt kan worden. Een uitgelezen kans om de aanleg van groene daken te stimuleren of met Sedum je tuin te verfraaien. Daarom wil ik graag het Sedum gratis uitdelen aan inwoners van Amstelveen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vetplantveld op het terrein van het voormalig gebouw van het Energiebedrijf Eneco


Toepassingen Sedum

De mat met vooral Sedum album en Sedum acre wordt in delen beschikbaar gesteld aan inwoners van Amstelveen. Daarmee kunnen platte daken van bijvoorbeeld kleine garages, fietsenstallingen of kippenhokken worden bedekt. Een groen dak houdt

CO2 vast, voert regenwater geleidelijk af en is isolerend. Bovendien is een daktuin gunstig voor insecten en vogels. Naast het maken van een groen dak, kunt u Sedum ook gebruiken in boomperken, tussen plantvakken, of in plaats van houtsnippers in uw tuin. Of haal wat tegels weg en plaats daarvoor Sedum in de plaats: het is sterk genoeg om af en toe over te lopen. Sedum houdt wel van zon.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vetkruid (Sedum) is een geslacht uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae) met 600 soorten


U kunt maximaal 10 m² afhalen op woensdag 10 september 2014 van 16 tot 19.00 uur. Het Sedum is opgedeeld in stukken van circa 70 x 100 cm. Dit weegt circa 10 kg en wordt verpakt in een vuilniszak die u zelf vervoert. Houd er rekening mee, dat als u het Sedum gebruikt voor dakbedekking de bestemming draagkrachtig genoeg is. Verwerk de opgerolde zoden binnen drie dagen om verstikken te voorkomen.Zhonghongjian Holland BV

Op woensdag 19 februari 2014 hebben wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot, namens de gemeente Amstelveen en een vertegenwoordiger namens het bedrijf Zhonghongjian Holland BV, hun handtekening gezet onder het koopcontract voor de Van Heuven Goedhartlaan 15-17. De nieuwe eigenaar is van plan op deze locatie een 4 sterren hotel met maximaal 140 kamers, 93 appartementen en een ondergrondse parkeergarage te realiseren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.