Bijgewerkt: 25 mei 2020

Groot onderhoud Zwanenburgbaan op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group / Wikipedia
20-06-2008

Van 23 juni 09.00 uur tot 13 juli 2008 07.00 uur is de Zwanenburgbaan gesloten voor vliegverkeer vanwege groot onderhoud. In deze periode wordt vooral de Buitenveldertbaan als alternatief voor de Zwanenburgbaan ingezet om het vliegverkeer te verwerken.

Tijdens het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan worden delen van de baan en een aantal op- en afritten gerenoveerd. Deze werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden met geschikt weer. Mocht het weer tegenzitten dan eindigt het onderhoud enkele dagen later.

Schiphol Amstelveen
(Wikipedia - 2008)

Het banensysteem van Schiphol


De preferentie voor het baangebruik blijft tijdens het onderhoud ongewijzigd. Dit betekent dat als de weersomstandigheden dat mogelijk maken er gestart en geland wordt in noordelijke richting.

Gedurende de onderhoudsperiode van de Zwanenburgbaan wordt het experiment `parallel starten', maatregel 23 uit het Convenant hinderbeperkende maatregelen Schiphol, onderbroken. Na afronding van het onderhoud wordt het experiment voortgezet.

Kijk voor actuele informatie over het baanonderhoud en informatie over maatregel 23 op www.bezoekbas.nl.

Wat is de Zwanenburgbaan?

De Zwanenburg baan is genoemd naar het dorp Zwanenburg dat ten noorden van de baan onder de uitvliegroute ligt.

De Zwanenburgbaan (18C - 36C), ook wel de Vierde baan genoemd, is een start- en landingsbaan van luchthaven Schiphol. Hij ligt ten oosten van de Polderbaan, parallel aan de Rijksweg 5. De baan is 3300 meter lang en is hiermee op de Oostbaan na de kortste baan van Schiphol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.